Oyuncak Sepetlerinizi Karıştırın! Bir Servet Yatıyor Olabilir! Koleksiyoncular 750 Bin TL'ye Satın Alıyor!

Oyuncak Sepetlerinizi Karıştırın! Bir Servet Yatıyor Olabilir! Koleksiyoncular 750 Bin TL'ye Satın Alıyor!
İngiltere'nin Hertfordshire kentinde, çatı katında unutulan ve nadir bir Star Wars Jawa figürü, koleksiyoncuların büyük ilgisini çekerek 750 bin TL'ye alıcı buldu.

Oyuncak koleksiyoncuları ve Star Wars hayranları için heyecan verici bir haber İngiltere'den geldi. Hertfordshire kentinde, bir evin çatı katında uzun yıllar unutulmuş bir Star Wars figürü, koleksiyoncuların dikkatini çekerek rekor bir fiyata satıldı. Bu nadide oyuncak, kimsenin aklına gelmeyecek bir yerde, bir servet değerindeydi.

Söz konusu figür, ünlü Star Wars karakterlerinden Jawa'yı temsil ediyor ve 1974-1979 yılları arasında, Marvel İngiltere'de çalışan bir kişi tarafından bulunmuştu. Marvel İngiltere'nin o dönemde Star Wars lisansına sahip olması, bu figürün değerini daha da artırdı. Yıllar boyunca çatı katında unutulan bu figür, nihayetinde koleksiyoncu Jonathan Torode tarafından keşfedildi.

resim-2024-01-31-124337941.png

İngiltere'de düzenlenen bir açık artırmada satışa sunulan Jawa figürü, 19 bin 500 sterline, yani yaklaşık 750 bin Türk Lirası'na alıcı buldu. Koleksiyoncu Torode, bu satın alma hakkında, "Star Wars oyuncak tarihinin nadir bir parçasını daha elime geçirmiş olmaktan büyük gurur duyuyorum. Jawa figürü, Star Wars koleksiyoncuları arasında hala en aranan ve değerli parçalardan biri" şeklinde konuştu.

Bu olay, oyuncak koleksiyoncularına ve genel olarak Star Wars hayranlarına, evlerindeki unutulmuş oyuncakların potansiyel değerini göz önünde bulundurmaları için bir hatırlatma niteliğinde. Nadir bulunan ve tarihi değeri olan oyuncaklar, beklenmedik bir servete dönüşebiliyor. Star Wars serisinin popülerliği ve koleksiyoncular arasındaki talep göz önüne alındığında, bu tür eski figürlerin değeri zamanla daha da artmaya devam ediyor. Bu olay, koleksiyon dünyasında heyecan verici bir keşif olarak tarihe geçti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.