Güldür Güldür Show Final Mi Yapıyor? RTÜK İnceleme Başlattı! Show TV'den Açıklama Geldi!

Show TV'nin sevilen programı Güldür Güldür Show, bir skeci nedeniyle sosyal medyada tepki topladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, programda gazilere yönelik saygısızlık yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-02-03-152407.jpg

Show TV ve Güldür Güldür Show'dan Açıklama Geldi

RTÜK Başkanı'nın açıklamasının ardından Show TV ve Güldür Güldür Show ekibi konu hakkında bir açıklama yaparak durumu netleştirdi. Kanal yönetimi, "Kanal yönetimimizin yayın ön izlemesi neticesinde, program yapımcısı ile de mutabık kalınarak yayınlanmaya uygun görülmediğinden Show TV ekranlarında yayınlanmamıştır." dedi. Güldür Güldür Show tarafından yapılan açıklamada ise, "Sosyal medyada eleştiri konusu olan skecimiz, toplumsal ve kültürel değerleri hiçe sayan bir karakterin eleştirisini içermektedir. Amacımız, ortak değerlerimizin korunmasına vurgu yapmaktı ancak skecin bir kısmının yanlış anlaşılması nedeniyle tam tersi bir algı oluştu. Bu durum için üzgünüz ve skeci yayından kaldırdığımızı duyuruyor, kahraman gazilerimizden özür diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakan Göktaş'tan Sert Tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konu hakkında sert bir açıklama yaparak, programda gazilere yönelik yapılan skeci kınadı. Göktaş, "Güldürmeyen bir şaka. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez." şeklinde konuştu.

RTÜK tarafından başlatılan inceleme süreci ve konu hakkında yapılacak diğer açıklamalar kamuoyunun dikkatle takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.