Sokak Röportajında Dikkat Çeken Soru! Dilber mi, İlber Ortaylı mı Daha Çok Tanınıyor? İşte O Anlar!

Sokak Röportajında Dikkat Çeken Soru! Dilber mi, İlber Ortaylı mı Daha Çok Tanınıyor? İşte O Anlar!
Sosyal medyanın yeni fenomeni Dilber ile Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı, sokak röportajında karşı karşıya geldi. Vatandaşların cevapları şaşırttı: 'Dilber ablayı pavyondan, İlber Hoca'yı ise tanımıyoruz!

Yılmaz Erdoğan'ın yaratıcısı olduğu İnci Taneleri dizisi, yayın hayatına başlamadan sosyal medyada büyük bir ilgi toplamıştı. Dizi içindeki Hazar Ergüçlü tarafından hayat verilen pavyon çalışanı Dilber karakteri, dansıyla ve tarzıyla kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

ekran-goruntusu-2024-02-19-150743.jpg

Bu popülerlik, sokak röportajlarında da kendini gösterdi. Yapılan bir sokak röportajında vatandaşlara Dilber karakterinin ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın fotoğrafları gösterilerek "Hangisini tanıyorsunuz?" diye soruldu. Çoğunluk Dilber karakterini tanıyıp, İlber Ortaylı'yı tanımadıklarını belirtti. Bir katılımcının "Dilber ablayı tanımaz olur muyuz? Tüm memleket onu konuşuyor." demesi, sosyal medyanın gücünü ve popüler kültür ile tarih bilinci arasındaki farkı ortaya koydu.

Bir başka katılımcı ise, İlber Ortaylı'yı tanıyarak, toplumun popüler kültür figürlerine olan ilgisine dikkat çekti: "İlber Hoca ile onu yan yana getirmek olur mu? Ama bu toplum getirir. İlber Hoca'dan çok da onu tanırlar."

ekran-goruntusu-2024-02-19-150755.jpg​​​​​​​

Bu röportaj, sosyal medya kullanıcıları arasında hızla yayılarak binlerce izlenmeye ve yoruma ulaştı. Vatandaşların tepkileri, popüler kültür figürlerinin akademik ve tarihi figürlerden daha fazla tanındığını gözler önüne serdi. Görüntülerin viral olması, popüler kültür ile bilim ve tarih arasındaki algı farklılıklarını da tartışmaya açtı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.