Taş Kağıt Makas Dizisine RTÜK'ten Flaş Soruşturma! ''Kadınlar Köpek Yerine Konuldu'' Tepkileri Geldi...

Taş Kağıt Makas Dizisine RTÜK'ten Flaş Soruşturma! ''Kadınlar Köpek Yerine Konuldu'' Tepkileri Geldi...
Kanal D'nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas'ın tartışmalı bir sahnesi nedeniyle RTÜK harekete geçti. Dizide kadınlara yönelik aşağılayıcı davranışlar içeren sahne, izleyici ve STK'ların tepkisini çekti.

Kanal D'nin yeni dizisi Taş Kağıt Makas, yayınlandığı ilk günden itibaren büyük bir tartışmayı alevlendirdi. Ozan Güven, Ekin Koç, Serra Arıtürk, Hande Ataizi, Burak Yörük ve Hüseyin Avni Danyal gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizideki bir sahne, izleyicilerin ve sosyal medya kullanıcılarının sert tepkisine neden oldu. Söz konusu sahnede, dört kadının sıraya dizilip aşağılanması ve Burak Yörük tarafından canlandırılan Fecir karakterinin kadınlara 'köpek gibi havla' demesi büyük infiale yol açtı.

65e9c70eafb08493-w1200xh674.webp

İzleyicilerin ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarının yoğun tepkisini çeken bu sahne sonrası, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bir inceleme başlattı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kadınların ve çocukların kırmızı çizgi olduğunu vurgulayarak, kadın istismarını içeren ve kadınları aşağılayan yapımların mercek altında olduğunu belirtti. Şahin, "Yayına başladığı andan itibaren yayın ilkelerini ihlal ettiği değerlendirilen sahnelerin bulunduğu dizi hakkında gerekli incelemeyi başlatmış bulunmaktayız." ifadelerini kullanarak, kadını aşağılayıp meta olarak görülmesine ve kadın istismarına izin verilmeyeceğini açıkça ifade etti.

65e9c709b3411712-w1200xh675.webp​​​​​​​

Bu gelişme, medya içeriklerinde kadına yönelik şiddetin ve aşağılayıcı davranışların nasıl ele alınması gerektiği konusunda yeniden bir tartışma başlattı. RTÜK'ün bu adımı, kadın haklarına saygının medya dünyasında nasıl korunması gerektiğine dair önemli bir hatırlatma olarak kabul ediliyor. Kamuoyu, RTÜK'ün başlattığı soruşturmanın sonuçlarını ve alınacak önlemleri yakından takip ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.