O Çanta Tüm Dünyada Gündem Oldu! Herkes Onu Konuşuyor! Yüzde 99 Hava İçeren "Aerogel Air Swipe Bag" Çantası!

O Çanta Tüm Dünyada Gündem Oldu! Herkes Onu Konuşuyor! Yüzde 99 Hava İçeren "Aerogel Air Swipe Bag" Çantası!
Sebastien Meyer ve Arnaud Vaillant'ın, 2024 Sonbahar Hazır Giyim koleksiyonları için Ioannis Michalous ile birlikte yaratığı, yüzde 99'u hava ve yüzde 1'i camdan oluşan "Aerogel Air Swipe Bag" Paris Moda Haftası'na damga vurdu.

Paris Moda Haftası, her zamanki gibi dünya moda sektörünün öncü isimlerini ve yenilikçi tasarımlarını ağırlarken, bu yıl Sebastien Meyer ve Arnaud Vaillant'ın yaratıcılığı ve inovasyonu ön plana çıkan bir eseri gündeme taşıdı. Araştırmacı ve profesör Ioannis Michalous'un katkılarıyla tasarlanan "Aerogel Air Swipe Bag", yüzde 99'u havadan oluşan yapısıyla dikkatleri üzerine çekti.

728xauto-4.webp

Genellikle "mavi duman" veya "katı duman" olarak adlandırılan aerojel, süngerimsi ve gözenekli bir yapıya sahiptir. Camdan bin kat daha az yoğunluğa sahip olan bu silikon bazlı katı, hacminin büyük bir kısmını açık alan olarak barındırır. Yüksek sıcaklıklar ve basınç altında kurutulmuş kolloidal silika yapısal birimlerinden oluşan aerojel, çantanın neredeyse tamamen havadan oluşmasını sağlıyor.

Ağırlığı yalnızca yaklaşık 37 gram olan bu çanta, bir bulut gibi görünüyor ve nanomalzemeden üretilen en büyük parça olma özelliğini taşıyor. NASA tarafından desteklenen bu tasarım, moda ve teknolojinin kesişim noktasında yer alarak, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik konularında yeni bir sayfa açıyor.

728xauto-3.webp​​​​​​​

Coperni markası, "Aerogel Air Swipe Bag" ile ilgili daha fazla üretim planı hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı. Ancak, bu benzersiz malzemenin 23 bin dolar civarında bir maliyeti olduğu belirtiliyor. Çanta, "Bu uzay teknolojisi nanomalzemesinden yapılmış şimdiye kadarki en büyük nesnedir" ifadeleriyle tanıtıldı ve moda dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.