Gerçek Hayatta 'Şeytan Çıkarma Kursları Gündem Oldu! Sertifikalı Şeytan Kovucular...

Gerçek Hayatta 'Şeytan Çıkarma Kursları Gündem Oldu! Sertifikalı Şeytan Kovucular...
Vatikan'ın onayladığı ve sertifikalandırdığı 'şeytan kovucular', gerçek hayatta ayinler düzenleyerek kötü ruhları kovuyor.

Rahipler için Vatikan tarafından düzenlenen ve şeytan kovuculuğu üzerine eğitim veren kurslar, gerçek hayatta şeytan çıkarma ayinlerini yönetecek sertifikalı uzmanların yetiştirilmesine imkan sağlıyor. Bu kursları başarıyla tamamlayan rahipler, kiliselerde resmi şeytan kovucu olarak atanıyorlar.

Belçika'da bulunan Leuven kentindeki Averbode Manastırı, ülkedeki en önemli şeytan çıkarma noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Vatikan tarafından atanan sertifikalı şeytan kovucuları, haftada en az 3 şeytan çıkarma ayini gerçekleştiriyorlar. Manastırda görev yapan rahip Geert, her gün yeni bir ayin talebi alarak, insanların içsel sıkıntılarını ve bunları şeytanın etkisi olarak algılayanların yardımını istiyorlar.

640xauto.webp

Ancak Hollywood filmlerinde anlatılanlardan farklı olarak, şeytan çıkarma ayinleri sansasyonel sahnelerle dolu değil. Ayinler, genellikle kişilerin hikayelerini özgürce anlatmalarıyla başlıyor ve uzun bir dua ile devam ediyor. Ayin sırasında fiziksel olarak herhangi bir olay yaşanmıyor, asıl amaç kişilere iç huzur ve ilerleme sağlamak.

Tarihçi Kristof Smeyers'e göre, şeytan çıkarma geleneğinde 17. yüzyıldan beri çok fazla değişiklik olmamış. Ayinlere başvuranların çoğunlukla kadın olması, kadınların günaha ve kötülüğe daha yatkın olduğu düşüncesinden kaynaklanıyor.

Kilise hukuku uzmanı Prof. Dr. Rik Torfs, bu tür kursların düzenlenmesinin, şeytan çıkarma geleneğindeki suiistimallerin önüne geçmede önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Ancak Afrika'da bazı şeytan çıkarma törenlerinde yaşanan fiziksel ve zihinsel hasarlar, bu geleneğin nasıl yanlış kullanılabileceğini gösteriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum