Jasmine Bebek Bakanlık Kararı İle Toplatılıyor! İşte Sebebi...

Jasmine Bebek Bakanlık Kararı İle Toplatılıyor! İşte Sebebi...
Ticaret Bakanlığı, çocuklar için üretilen "Jasmine" isimli oyuncak bebeğin güvensiz olduğunu tespit etti. Firma, müşterilere bedeli karşılığında iade çağrısında bulunurken, oyuncakların toplatılmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı, piyasaya sürülen "Jasmine" isimli oyuncak bebeğin çocuklar için potansiyel bir tehlike oluşturduğunu ve güvensiz olduğunu tespit etti. Bu gelişmenin ardından, oyuncakları piyasaya süren firma, gazetelere iade çağrısı ilanı vererek durumu kamuoyuna duyurdu.

Bu ilan, "Kamuoyuna duyurulur" başlığı altında bugünkü gazetelerde yer aldı. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonucunda, "Jasmine" markalı oyuncakların Oyuncak Güvenliği Yönetmeliği ile Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlaması Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan test ve muayenelerde temel güvenlik gerekliliklerini karşılamadığı belirlendi.

Bakanlık harekete geçti! 'Jasmine bebek' için toplatma kararı

Denetimlerde özellikle oyuncaklarda kullanılan fitalat gibi plastikleştiricilerin mevzuatta belirtilen sınırların üzerinde olduğu tespit edildi. Bu durum, çocuk sağlığı için ciddi riskler barındırıyor ve ürünlerin piyasada bulunmasını tehlikeli hale getiriyor.

Firmanın ilanında, güvensiz ürünlerin piyasaya arzının yasaklandığı ve piyasada bulunan ürünlerin toplatılmasına karar verildiği ifade edildi. "Jasmine" bebek sahibi müşterilere, ürünlerin kullanımını derhal durdurarak firmayla irtibata geçmeleri ve ürünleri bedeli karşılığında iade etmeleri çağrısında bulunuldu.

Bu olay, oyuncak güvenliği konusunda yetkililerin ne kadar titiz davrandığını ve çocukların sağlığını koruma altına almanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Aynı zamanda, ebeveynler ve tüketiciler için oyuncak alırken güvenlik sertifikalarına ve yönetmeliklere uygunluğa dikkat etmenin önemini hatırlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.