Duş Fotoğrafları İle Şantaja Uğrayan Genç Adamın Hayatı Karardı! 367 Bin TL Parasını Kaptırdı!

Duş Fotoğrafları İle Şantaja Uğrayan Genç Adamın Hayatı Karardı! 367 Bin TL Parasını Kaptırdı!
Muhammed Yiğit, sosyal medyada tanıştığı bir kadına duş fotoğraflarını gönderdiği için 367 bin lira kaybetti. Sanal sevgilinin işbirlikçisi sahte avukat tarafından tehdit ve şantajla paraları alınan Yiğit, zor durumda.

Muhammed Yiğit, 26 yaşında, sanayide çalışan genç bir adamın başına gelmeyen kalmadı. Sosyal medyada hiç yüz yüze görüşmediği bir kadınla tanışan Yiğit, yazışmaları sırasında kadının isteği üzerine duş anında çektiği uygunsuz fotoğrafları gönderdi. Bu büyük hata, onun hayatını alt üst etti. Fotoğrafları gönderdikten kısa bir süre sonra, Yiğit'e kendini avukat olarak tanıtan bir kişi tarafından tehdit edildi ve toplamda 367 bin 480 lira para kaptırıldı.

4

Yiğit, yaşadıklarını "Fotoğrafı istedi, gönderdim. Ama hemen pişman oldum ve fotoğrafları sildim. Fakat bu, hiçbir şeyi değiştirmedi. Sonra bir avukat süsü veren kişi arayıp, belli bir miktar yatırmazsam dava dosyasının düşmeyeceğini söyledi. Korktum ve ihtiyaç kredisi çekerek istenen parayı gönderdim" şeklinde anlatıyor. Ne yazık ki, gönderdiği paraların ardından ne sahte sevgiliye ne de sahte avukata bir daha ulaşamadı.

4

Bu acı tecrübe, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan tanışıklıklar konusunda ciddi bir uyarıcı niteliğinde. Uzmanlar, internet üzerinden tanışılan kişilere karşı dikkatli olunması ve kişisel bilgilerin, özellikle de hassas fotoğrafların paylaşılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Yiğit ise yaşadığı bu zor durumu kurtarmak ve diğer insanları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyarmak amacıyla hikayesini paylaşmayı tercih etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.