Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı! Makyaj Şefi Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!

Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı! Makyaj Şefi Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!
TRT1'in sevilen dizisi Gönül Dağı'nın setinde yaşanan cinsel taciz olayı yargıya taşındı ve karara bağlandı. Saç asistanı Zeynep Çetinkaya, makyaj şefi Kardelen Özbek tarafından tacize uğradı. Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi, Özbek'e ceza verdi!

TRT1 ekranlarının ilgiyle takip edilen dizisi Gönül Dağı, geçtiğimiz ağustos ayında yaşanan ve sektörde büyük yankı uyandıran bir taciz skandalı ile sarsıldı. Dizinin setinde yaşanan ve iki kadın çalışan arasında gerçekleşen cinsel taciz olayı, yargıya taşınarak dava süreci başlatıldı.

gönül dağı

Olay, Saç Asistanı Zeynep Çetinkaya’nın, setin Makyaj Şefi Kardelen Özbek tarafından dudağından öpmeye çalışılması ve ardından taciz edilmesi şeklinde gerçekleşti. Yaşanan bu tatsız olay sonrasında Zeynep Çetinkaya, durumu yetkililere bildirdi. Ancak, Çetinkaya'nın iddialarına rağmen yapımcı şirket Köprü Film'in yeterli desteği sağlamadığı ve Çetinkaya'nın işten çıkarıldığı öne sürüldü.

Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, Kardelen Özbek suçlu bulunarak 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı ve Özbek'e 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlememesi şartı getirildi. Eğer bu süre içinde suç işlerse hapis cezası infaz edilecek.

gönül dağı 3

Sinema TV Sendikası'nın avukatı Ceren Kalı, yapılan soruşturmanın hızlı ve etkin olduğunu belirterek, çıkan kararın adalet sistemine olan inancı güçlendirdiğini ifade etti. Sendika, Zeynep Çetinkaya'ya yapılan cinsel tacizle ilgili olarak aktif bir şekilde hukuki destek sağladı ve mağdurun yanında olduklarını açıkça belirtti. Bu dava, setlerdeki cinsel tacizle mücadele konusunda sektörde yeni standartlar ve politikaların oluşmasına zemin hazırlayabilir.

sendika

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.