Ölüm nedeni şaşkınlığa sebep oldu! 14 yaşındaki Çocuk Cips yedi kalbi durdu! Meğer...

Ölüm nedeni şaşkınlığa sebep oldu! 14 yaşındaki Çocuk Cips yedi kalbi durdu! Meğer...
Massachusetts'te, sosyal medyada popüler olan bir baharatlı cips yeme meydan okumasına katılan 14 yaşındaki Harris Wolobah, aşırı acı biber tüketiminden kaynaklanan ani kalp durması sonucu yaşamını yitirdi.

Massachusetts'te yaşayan 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medyada büyük ilgi gören bir meydan okuma kapsamında Paqui markasının ürettiği aşırı baharatlı tortilla cipslerinden yedikten kısa süre sonra hayatını kaybetti. Olay, "baharatlı tortilla cipsi yeme meydan okuması" adı altında düzenlenen ve sosyal medya üzerinden yayılan bir akımın parçasıydı.

baharat1.jpeg

Otopsi raporuna göre, Wolobah'ın ölümüne aşırı miktarda kapsaisin (acı biberlerin aktif bileşeni) alımı neden oldu. Çocuğun kalp büyümesi ve kalp kası bandı rahatsızlığı gibi önceden var olan sağlık sorunları, acı biber tüketiminin yol açtığı ani kalp durmasını tetikledi.

Bu olay, Paqui firmasının ürettiği ve dünyanın en acı iki biberinden yapılan cipsin tüketildiği bir meydan okuma sırasında gerçekleşti. Firma, tüketicilere cipsleri yedikten sonra su içmemeleri yönünde meydan okumada bulunmuştu. Wolobah'ın trajik ölümü, benzer meydan okumalara katılan diğer çocukların da hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Bu acı verici olay, sosyal medya meydan okumalarının potansiyel tehlikelerine dikkat çekti ve yetkilileri, özellikle çocuk ve gençler arasında bu tür ürünlerin tüketimi konusunda daha sıkı düzenlemeler yapmaya ve bilinçlendirme çalışmaları yürütmeye çağırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.