Sürücüler Dikkat! e-Devlet'e 'Kaza Tutanağı' Özelliği Geldi! Kağıt Kalem Devri Artık Bitti!

Sürücüler Dikkat! e-Devlet'e 'Kaza Tutanağı' Özelliği Geldi! Kağıt Kalem Devri Artık Bitti!
e-Devlet'in yeni güncellemesiyle kaza tutanakları artık dijital ortamda oluşturulabilecek. Kağıt kaleme ihtiyaç duymadan, kazalar anında SBM sistemlerine yansıtılarak süreç hızla başlatılacak.

Sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak olan e-Devlet'in yeni güncellemesi, kaza tutanaklarının dijital ortamda oluşturulabilmesini mümkün kılıyor. Artık kaza sonrası kağıt kalem arayışına gerek kalmadan, tüm işlemler e-Devlet’in ios ve android mobil uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Yeni uygulamayla birlikte sürücüler, kaza tutanaklarını hızlıca oluşturup Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) sistemlerine anında gönderebilecek. Bu sayede sigorta şirketleriyle iletişime geçmeye gerek kalmadan, süreç e-Devlet üzerinden takip edilebilecek.

Anında Sisteme Yansıyacak

Sisteme şu an için sadece iki aracın karıştığı kazalar girilebiliyor. Zincirleme kazalarda ise kaza tespit tutanaklarının kağıt olarak doldurulması gerekiyor. Ancak yeni uygulama, basit kazalarda büyük kolaylık sağlıyor.

Kaza Tutanaklarının Dijitalleşme Süreci:

  1. e-Devlet uygulamasında arama kısmına "Kaza Tutanağı" yazılıyor.
  2. "Yeni tutanak oluştur" ya da "yeni tutanağa dahil ol" seçeneklerinden biri seçiliyor.
  3. Bulunulan konum giriliyor.
  4. Araç bilgileri giriliyor.
  5. Kaza senaryosu hazırlanıyor.
  6. Kazaya ilişkin fotoğraflar ekleniyor.
  7. Trafik sigortası bilgileri giriliyor.
  8. Tutanak tamamlanıp Sigorta Bilgi Merkezi'ne gönderiliyor.

Hızlı ve Kırtasiye Yükü Olmadan

Kaza tutanağının e-Devlet Mobil’e gelmesiyle birlikte, araçlarda kaza tutanağı bulundurma zorunluluğu da ortadan kalktı. Daha önce yoldan geçen diğer sürücülerden kaza tutanağı istenmesi, kalem aranması ve uzun süren doldurma işlemleri gibi sorunlar yaşanıyordu. Şimdi, kazaya ilişkin fotoğraflar telefon üzerinden çekilerek araçlar trafik aksatılmadan uygun bir yere alınabiliyor ve tutanak hızlıca doldurulabiliyor.

Değer Kaybı Tazminatı Talep Edilebilir

Kazanın TRAMER sonucunda haklı çıkılması halinde, değer kaybı tazminatı talep edilebilecek. Bunun için kazada kusurlu olan tarafın trafik sigortası şirketine başvurarak, gerekli evrakların hangi e-posta adresine gönderileceğini öğrenmek yeterli olacak. Evraklar tamamlandıktan sonra e-posta ile gönderilerek tazminat alınabilecek.

e-Devlet'in bu yeni özelliği, sürücüler için büyük kolaylık sağlarken, trafik kazalarında yaşanan zaman kaybını da minimize edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.