Yeşilçam’ın Efsane Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti! Hayranları Yasa Büründü!

Yeşilçam’ın Efsane Oyuncusu Murat Soydan Hayatını Kaybetti! Hayranları Yasa Büründü!
Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Murat Soydan, 83 yaşında hayata veda etti. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan usta oyuncunun vefat haberi sinema dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan ve gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Soydan’ın kızı Mehveş Soydan sosyal medya hesabından duyurdu. Mehveş Soydan, “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Sinema Kariyerinin Başlangıcı ve Altın Portakal Ödülü

1940 yılında İstanbul’un Üsküdar ilçesinde dünyaya gelen Murat Soydan, ilk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de okudu. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi.

1966 yılında “Perde” mecmuasının düzenlediği yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya adım atan Murat Soydan, aynı yıl Nejat Saydam’ın yönetmenliğini yaptığı “Kolsuz Kahraman” filminde rol aldı. Kariyeri boyunca 200’e yakın filmde rol alan usta oyuncu, Türk sinemasının altın çağında önemli yapımlarda yer aldı.

Murat Soydan, 1972 yılında düzenlenen 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Zulüm” filmindeki performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülmüştü. Bu ödül, onun yeteneklerini ve sinema dünyasındaki yerini bir kez daha perçinlemişti.

Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın Yıldızlarıyla Başroller

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit gibi dönemin en ünlü yıldızlarıyla birçok filmde başrolü paylaşan Murat Soydan, Türk sinemasına damga vurmuş bir isimdi. “Dünyanın En Güzel Kadını”, “Ayşem”, “Yalan Yıllar”, “Kahveci Güzeli”, “Sana Dönmeyeceğim”, “Nisan Yağmuru” ve “Yarın Başka Bir Gündür” gibi birçok unutulmaz filmde başrol oynadı. Ayrıca, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı da yapan Soydan, sinema dünyasına olan katkılarıyla her zaman hatırlanacak.

Yeşilçam’dan Bir Yıldız Daha Kaydı

Murat Soydan’ın vefatı, Yeşilçam’ın emektar oyuncularını derin bir üzüntüye boğdu. Hülya Koçyiğit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı bugün. Sevgili arkadaşım Murat Soydan’ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Murat ile birlikte sayısız film yaptık, birbirimizi her zaman kolladık; saydık, sevdik, ailelerimizle unutulmaz anları paylaştık. Paylaştığımız tüm o güzel anılar ve sinemamıza bıraktıkların için sana sonsuz teşekkürler benim yakın dostum, canım arkadaşım. Allah’tan rahmet, tüm aileye sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Ediz Hun, Filiz Akın, Hamdi Alkan ve Armağan Çağlayan gibi isimler de Murat Soydan’ın vefatından duydukları üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı mesajları yayımladılar.

Murat Soydan’ın Hayatı ve Anıları

Murat Soydan, 2016 yılında hayatını ve filmlerini konu alan bir kitap çıkardı. Sanat hayatı boyunca birçok ödül ve başarıya imza atan Soydan, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olarak her zaman anılacak.

Murat Soydan’ın vefatı, Türk sineması için büyük bir kayıp. Onun bıraktığı miras ve sinema dünyasına kattığı değerler her zaman hatırlanacak. Türk sinemasının bu değerli ismine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.