Şifa Bulmak İçin Sıcak Kuma Kendilerini Gömdüler! Kum Banyosu Vücudu Yeniliyor, Hastalıklardan Koruyormuş...

Şifa Bulmak İçin Sıcak Kuma Kendilerini Gömdüler! Kum Banyosu Vücudu Yeniliyor, Hastalıklardan Koruyormuş...
Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşayanlar, sıcak kum banyolarının vücuda faydalı olduğunu iddia ediyor. Mineral ve demir açısından zengin olan bu kumlar, eklem kireçlenmesi gibi hastalıkların tedavisinde etkili olurken, gribe de çok iyi geliyor!

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Ejder Deresi, şifalı olduğu söylenen kumlarıyla son yıllarda dikkat çekiyor. Yılın özellikle sıcak dönemlerinde bu kumların içine girerek sağlık arayan Oltulular, düzenli olarak yaptıkları kum banyolarının hem vücuda destek sağladığını hem de birçok hastalığı önlediğini belirtiyor. Özellikle mineral, demir ve magnezit açısından oldukça zengin olan bu kumlar, bölge halkı tarafından alternatif bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

Oltulu Pratisyen Doktor ve Fito Terapist İbrahim Hakkı Ekinci, hastalarına yıl içinde 4-5 kez kum banyosu yapmayı öneriyor. Kum banyolarının eklem kireçlenmesi gibi rahatsızlıklar için tedavi edici bir etkisi olduğunu belirten Ekinci, "Kum banyosu vücudu baştan aşağı yeniliyor. Üç-dört kez bu tedaviyi uygulayanlar, kış aylarında hastalıklardan korunuyor" diyor.

AW273477_02

Kum Banyosunun Faydaları ve Sınırlamaları
Ekinci, volkanik dağ olan Kırdağ’ın eteğindeki Söğütlü Dere’den gelen bu kumların özel bir içeriğe sahip olduğunu belirtiyor. Kumlar demir ve mineral açısından oldukça zengin, hatta mıknatıs tutulduğunda metal birikimi gözlemlenebiliyor. Kum banyosunun özellikle eklem kireçlenmelerinde mucizevi bir etkisi olduğuna dikkat çeken Ekinci, bu tedaviyi riskli gruplara ise önermiyor.

İltihaplı romatizma, kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon gibi kronik rahatsızlıkları olanlara bu tedavi yöntemini tavsiye etmediğini belirten Ekinci, "Bazı hastalar için faydalı olabilse de riskli gruplar için önerilmez. Ancak sağlıklı bireyler için kum banyosu vücudu yeniler ve bağışıklık sistemine destek sağlar" diyor.

AW273477_01

Şifa Arayanlar Kum Banyosuna Akın Ediyor
İbrahim Hakkı Ekinci, son 10 yıldır düzenli olarak kum banyosu yaptığını ve her sezon bu tedaviyi uyguladığını belirtiyor. Kendi deneyimlerinden bahseden Ekinci, "Her sezon kum banyosu yapıyorum. Bu yıl belki daha fazla yapacağım. Yıllar içinde bu tedaviyi önerdiğim birçok hasta ve yakınım faydasını gördü" şeklinde konuşuyor.

Geçmiş yıllarda yaklaşık yüz kişinin kum banyosu yaptığını söyleyen Ekinci, bu yıl ise talebin beş yüz kişiyi bulacağını tahmin ediyor. Kum banyosu yapılan alanın özel olarak seçildiğini vurgulayan Ekinci, "Söğütlü dereyi özellikle öneriyorum, çünkü bu bölgedeki kumlar metal ve mineral açısından çok zengin" diyerek, bu yöntemi sağlık sorunlarına çözüm arayan herkese öneriyor.

AW273477_04

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.