Cem Garipoğlu'nun DNA Sonucu Belli Oldu! Yine Gündem Oldu... "Nasıl Olur"

Cem Garipoğlu'nun DNA Sonucu Belli Oldu! Yine Gündem Oldu... "Nasıl Olur"
DNA testi, Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarındaki kişinin kendisi olduğunu doğruladı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örneklerinin ailesiyle uyuştuğunu açıkladı.

Münevver Karabulut'u 2009 yılında öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı, Karabulut ailesinin şüpheleri üzerine açılmıştı. Mezardan alınan kemik örnekleri, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğu tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Bu sonuçla birlikte, Garipoğlu ailesinin yıllardır dile getirdiği "Mezardaki kişi Cem Garipoğlu değil" iddiası da çürütülmüş oldu.

Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'yi derinden sarsan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran bir olay olarak hafızalarda yer ediniyor. Karabulut ailesi, uzun yıllar süren hukuki sürecin ardından Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmesiyle bir kez daha yıkılmıştı. Mezarın açılması ve DNA testleri, ailenin adalet arayışında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009 tarihinde işlediği cinayetten 197 gün sonra yakalanmış ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde intihar etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.