15 Temmuz Şehiti Volkan Canöz’ün adı Şentepe Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak

15 Temmuz Şehiti Volkan Canöz’ün adı Şentepe Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak
15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü önündeki tankların üzerine çıkan ve darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit olan Volkan Canöz’ün adı, bundan sonra okuduğu Şentepe Anadolu Lisesi’nde yaşatılacak.

Şentepe Şehit Volkan Canöz Anadolu Lisesi’ne 15 Temmuz şehidinin adının verilmesi nedeniyle düzenlenen programa şehidin ailesinin yanı sıra, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Gül katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, 15 Temmuz gecesini ve Şehit Volkan Canöz’ün hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

BİZ DE CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ

Ağabeyinin vatanını, bayrağını ve milletini çok seven iyi bir insan olduğunu belirten Bilal Canöz, “Adını verdiği bu okuldan da onun gibi iyi gençler çıkacaktır. O geceyi çok ağır yaşadık. Hainler canımızdan can aldılar, ama bizi vatansız bırakamadılar. Çanakkale’de şehitlerimizi, 15 Temmuz’da ağabeylerimizi kaybettik. Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Eğer aynı şey yine olursa, bizler de şerefli bir şekilde şehitlerimizin yanına gitmeye hazırız” mesajını verdi.

Milletvekili Selçuk Özdağ ise, Türk Milletinin Alparslan öncülüğünde 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’yu vatan edindiği tarihten beri Batı dünyasının düşmanlığının bitmediğini söyleyerek, “Bize hep ‘Geldiğiniz topraklara dönün’ dediler. ‘Gitmezseniz Anadolu topraklarında küçük ölçekli olarak yaşarsınız’ dediler. Dünyada ebedi devlet yoktur, ama ebedi devlet kuracak kapasitede Türk Milleti vardır. Tarihimiz buna örnektir. Bu topraklar bizim vatanımızdır, hiçbir yere gitmeyeceğiz” dedi. Türkiye’nin kalkınmasını çekemeyenlerin içerdeki hainleri kullandıklarına dikkat çeken Özdağ, “Bugüne kadar yapılan darbelerle Türkiye’nin güçlenmesini engellediler. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz meydanlara indi, sandıkla gelen sandıkla gider dedi ve hainlere karşı gereğini yaptı” diye konuştu.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Mustafa Ak da, 15 Temmuz’un Türk siyasi tarihinde büyük bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, “O gün demokrasimiz açısından yüz karası bir gündür, ama aynı zamanda milletimiz hain darbe girişimine karşı destansı bir mücadele vermiştir. O gün Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi milli şuur yeniden şahlandı. Şehitlerimize gazilerimize minnettarlığımızı göstermek adına o günü hiç unutturmayacağız” dedi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı ile meydanlara çıkan milletin bir kahramanlık destanı yazdığını kaydeden Başkan Ak, “Nasibi olanlar şehit oldular, gazi oldular. Volkan kardeşimin isminin verildiği bu okulda okuyanlar, bu şuur ile mezun olacaklar. Değerli annem, çok üzgünsünüz biliyorum, ama bu okulda okuyan herkes sizin evladınızdır. Volkan gibi çocuklarımız olduğu müddetçe ülkemiz güçlenmeye devam edecektir. Cenab-ı Allah bir daha öyle bir gün yaşatmasın. Ama olursa Volkan gibi iman gücümüzle karşı duracağımızı herkes bilmelidir” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ HAİNLERE EN GÜZEL CEVABI VERDİ

Kaymakam Selda Dural ise, aziz milletin tarih boyunca birçok ihanetle karşılaştığını, ama bütün bu saldırıları tek vücut olarak bertaraf etmeyi bildiğini vurgulayarak, “15 Temmuz hain darbe girişimi en beklenilmeyen ihanetlerden birisidir. Türk Milleti canını hiçe sayarak bu hainlere en güzel cevabı verdi. Volkan, vatan, millet sevgisiyle dolu, arkadaşlarının sevdiği örnek bir kişilikti. Böyle pırıl pırıl gencimizin şehadeti de tesadüf değildir. Şehidimizin ismini okulumuza verdik, ama esas önemli olan tarihin altın sayfalarında ve kalbimizde de isminin yaşıyor olmasıdır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardında protokol heyeti, şehidin ailesine Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Öğrencilerin 15 Temmuz konulu şiirler okudukları programda, Sanatçı Mustafa Şenöz de söz ve bestesi kendisine ait olan “Şehadet Şerbeti” adlı eserini seslendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.