Çankaya Belediyesi, Cebeci Pazar yerini yenileme çalışmalarına başladı

Çankaya Belediyesi, Cebeci Pazar yerini yenileme çalışmalarına başladı
Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en eski pazaryerlerinden birisi olan ve yarım asırdır Ankaralılara hizmet veren Cebeci Pazaryerini yenileme çalışmalarına başladı.

Pazaryerlerini sebze, meyve alışverişi yapılan yerlerden çıkarıp kent meydanı olarak dönüştüren Çankaya Belediyesi, 100. Yıl Pazaryerinden sonra Cebeci Pazar yerini de yeni bir çehreye kavuşturuyor.

Ankaralılara hizmet verdiği süreç içerisinde 6 belediye başkanı ve 7 dönem belediye başkanlığı gören Cebeci Pazaryerinde hummalı bir çalışma içerisine giren Çankaya Belediyesi, Cebeci ve çevre semtlerde oturan vatandaşlara yakışır bir pazaryeri için kolları sıvadı.

Bu zamana kadar kapalı pazaryeri olarak hizmet veren Cebeci Pazaryerinin üstü açılacak. Çankaya Belediyesi Cebeci Zabıta Merkez Amirliği ve Seyyar Ekipler Amirliği ile Temizlik İşleri Biriminin aynı yerinde faaliyetini sürdüreceği pazaryerinde, 100 pazarcı esnafının satış yapacağı pazar alanı, yeşil alan, çocuk oyun grubu ve basketbol sahası yer alacak.

PAZARYERLERİ KENT MEYDANI OLACAK

Pazaryerlerinin konseptini değiştirerek satış yapılan yerlerden çıkarıp vatandaşların her gün için aktif olarak kullanabilecekleri birer kent meydanı haline dönüştüreceklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Pazaryerleri haftanın bir günü sebze meyve kıyafet satışı yapılan yerler olarak işlev görüyordu. Diğer günler ise atıl durumda kalıyordu. Biz pazaryerlerini haftanın her günü vatandaşların yararlanabileceği sosyal faaliyetlerini sürdürebileceği kent meydanları haline dönüştürüyoruz. İlkini 100. Yıl Pazaryerinde başlattığımız kent meydanı pazaryeri konseptini tüm pazarlarımızda uygulayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.