4 olimpik havuzuyla yüzme şampiyonu Yenimahalle

4 olimpik havuzuyla yüzme şampiyonu Yenimahalle
Yenimahalle Belediyesi tarafından hizmete açılan Hacı Sabancı, Turgut Özakman, Bülent Ecevit yüzme havuzu ve sosyal tesislerinin yanı sıra ilçenin 4’üncü yarı olimpik havuzu Barıştepe Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri ile Yenimahalle yüzme şampiyonu olacak

Her yaş grubundan vatandaşların Ankara’daki ilk tercihi olan Yenimahalle havuzları, 5 bine yakın aktif üyesinin yanı sıra kış aylarında da günlük bine yakın ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ayrıca engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için engellilere uygun halde inşa edilen havuzlardan engellilerde yararlanabiliyor.

Yaz ve kışa göre dizayn edilen Yenimahalle havuzları hijyen konusunda da vatandaşlardan tam not alıyor.

Yüzme kurslarına yoğun talep

Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan yüzme kurslarına da talep oldukça yoğun. Her yaş grubuna özel yüzme eğitimi programları düzenlenen Yenimahalle Belediyesi havuzlarının, spor salonları kısmı da fit olmak isteyenleri bekliyor.

Tüm Ankara’dan ziyaretçi geliyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemiz sınırlarında vatandaşlarımızın sosyalleşmesi için sosyal donatı alanlarını her geçen gün arttırıyoruz. İlçemiz sınırlarında 3 havuzumuz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Havuzlarımızın dördüncüsünü de Barıştepe Bölgesi’nde hızla yükseliyor. Birkaç aya kadar bu tesisimizi de hep beraber hizmete açacağız” dedi.

Havuzlara talebin her geçen gün arttığını ifade eden Yaşar, “Havuzlarımız hijyen konusunda alanında Ankara’da tek olma özelliğini elinde bulunduruyor. Sadece Yenimahalleli vatandaşlar değil tüm Ankara’dan vatandaşlarımız havuzlarımızı tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de çoğu ilde bile olmayan dev tesisleri ilçe belediyesi olarak yapmanın ve Yenimahalllilere kazandırmanın onurunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Başkan Yaşar “ Vatandaşın kaynaklarını yine onların yararına kullanıyoruz. İlçe sakinlerimize dokunmayacak hiçbir projeye imza atmadık, atmayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.