Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi'nde Aşure Lokması Etkinliği düzenlendi

Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi'nde Aşure Lokması Etkinliği düzenlendi
Çankaya Belediyesi Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi, Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen Aşure Lokması Etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Muharrem ayında tutulan “Yas-ı Matem” orucunun ardından Çankaya Belediyesince düzenlenen Aşure Lokması Etkinliğinin ilki Çankayalıları buluşturdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli de katıldı.

İNCİNSEN DE İNCİTME

Alper Taşdelen yaptığı konuşmada, “Biz Kerbela’da direnmeyi öğrendik, baş eğmemeyi öğrendik, zulmün karşısına dikilmeyi öğrendik. Kerbela bitmeyen bir acıdır ama buna rağmen Hacı Bektaş-ı Veli –incinsen de incitme- demiştir. Biz, bu prensiple yürüdük” diye konuştu.

“Biz, her zaman doğrunun, güzelliğin yanında olmayı, hiçbir zaman zulm etmemeyi, ezilenin, mazlumun yanında olmayı öğrendik. Bu bize yaşama direnci kattı” sözleriyle konuşmasına devam eden Taşdelen, “Hayatta hiçbir şey mücadele edilmeden kazanılmaz. Mücadele de her zaman dayanışmayla olur. Ben bir daha acıların yaşanmamasını diliyorum” dedi.

AŞURE GÜNLERİ DEVAM EDECEK

Konuşmaların ardından yapılan lokma duasının ardından Başkan Taşdelen kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti. Vatandaşlar aşurelerini yerken Çankaya Belediyesi sanatçısı Gülseren Kılıç ve Ozan Berdari tarafından deyiş ve mersiyeler seslendirildi.

İlki Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen aşure lokması etkinliği, 7 Ekim Cumartesi saat 12.00’deKızılay Sakarya Caddesi, 15Ekim saat 15.00’de Dikmen Ahmed Arif Parkı’nda da yapılacak. Etkinlikler, Seyranbağları ve Birlik Mahalleleri ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.