Atatürk'ün Ankara Hemşeriliğini kabulünün 95’inci yıldönümü kutlandı

Atatürk'ün Ankara Hemşeriliğini kabulünün 95’inci yıldönümü kutlandı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara Hemşeriliğini kabulünün 95’inci yıldönümü dolayısıyla Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan ve beraberindeki heyet ile Anıtkabir’i ziyaret etti.

AnkaraKulübü Derneği Seymen Ekibi ile dernek üyelerinden de bulunduğu ziyarette, Yaşar ve Özaslan Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Ankara, kurtuluş ve bağımsızlık demektir

Ankaralılar Konağı'nda gerçekleştirilen Ankaralılar Gecesine de katılan Başkan Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşeriliğinin 95’inci yıldönümünü kutlamak için buradayız. Ankara bağımsızlık, Kurtuluş Savaşı, yoktan var olmak demektir. Atatürk devrim ve ilkelerine inanan herkes için Ankara farklıdır. Dikmen sırtlarında ‘Paşam senin için ölmeye geldik’ diyen insanların mücadelesi sayesinde, Ulu Önder Atatürk sayesinde Türkiye bugünlere geldi. Bizler Cumhuriyetimize değerlerimize sahip çıkacağız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği aydınlık yolda yürüyeceğiz” diye konuştu.

Özaslan, “Bugün Atatürk Ankara hemşeriliğini kabul etti. Bir grup milletvekili o dönemde Atatürk’ü meclisten uzak tutmak istemişti. Ankaralılar bir araya gelerek Atatürk’e Ankara hemşeriliği beratını verdiler. Bunu kabul eden Atatürk, Hacı Bayram kütüğüne kaydoldu ve sonrasında nice başarılara imza attı. Biz de bugün Ankara Kulübü olarak Ankara’nın sorunları tespit ediyoruz. Ankara’ya sahip çıkarak, Ankara kültürünü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kazak, Makedon ve Arnavut sanatçılar gecede sahne aldı ve kendi yörelerine ait türküler seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.