TÜBİTAK 48’inci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Bölge 1’incisi Denizalp Demir, Başkan Yaşar'ı ziyaret etti
Geçtiğimiz yıl değerler eğitimi alanında “Çocuk masallarının bilinçaltına yüklediği mesajlar ve uzun vadede etkileri” konulu projesiyle 1’inci olan FenLisesi 11’inci sınıf öğrencisi Denizalp, yeni projesini de Başkan Fethi Yaşar’la paylaştı.
“Modern Üretim Köyleri” başlıklı tarım projesini anlatan Denizalp Demir, projenin uygulanabilirliği konusunda Başkan Yaşar’la bilgi alışverişinde bulundu.
Türkiye tarımına bambaşka bir pencere açılacak
Projesinin temel amacının Türkiye’nin yüzleşmekte olduğu tarım sorununu mümkün olan en kısa vadede çözmek olduğunu söyleyen Denizalp Demir, “78 bin metrekare alandan oluşacak köy kompleksi, içinde bulunduracağı modern tarımın en etkili yöntemlerimden AR-GE laboratuvarı sayesinde bilimsel gelişmeleri üretime entegre edecek ve ülkemize ciddi katkılarda bulunacak. Bu modern köy aynı zamanda dışarıdan gelecek hiçbir enerji türüne ihtiyaç duymayacağı gibi yakınındaki yerleşimlere dağıtılmak üzere kayda değer boyutlarda enerji üretecek. Toplamda 15 bin metrekare kullanılabilir tarım arazisi barındıracak olan bu proje Türkiye tarımına bambaşka bir pencere açacak” dedi.
Türkiye’nin üreten, soran, sorgulayan nesillere ihtiyacı var
Projeyi can kulağıyla dinleyen, bilgi ve tecrübelerini genç dehaya aktaran Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Denizalp Demir’i çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Türkiye’nin her şeyden önce üreten, soran, sorgulayan nesillere ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Yaşar “Denizalp’ler artmalı. Ülkemiz d ört mevsimi yaşayan, her türlü üretime elverişli topraklarımızla dünyada tek örnek. Ancak kaynak bolluğuna rağmen buğdaydan, samana kadar her şey ithal kullanılıyor. Bu gidişe de biran önce dur demeli, tarımın önünü açmalıyız. Bu sebeple projeyi önemsiyoruz ve üzerimize düşen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.