Sincan Belediyesi, vatandaşları eğitim seminerleriyle bilinçlendirmeye devam ediyor

Sincan Belediyesi, vatandaşları eğitim seminerleriyle bilinçlendirmeye devam ediyor
Sincan Belediyesi bu kez, Yazar Saliha Erdim’i vatandaşlarla buluşturdu. “Başkasına yaptığınız iyilik önce size iyi gelir” diyen Erdim, mutluluğun geçici, kalıcı olanın ise huzur olduğunu ifade etti.

Sincan Belediyesi, belirli aralıklarla farklı konularda konuyla ilgili uzmanları ilçeye getirerek vatandaşlara eğitim seminerleri vermeye devam ediyor. Belediye tarafından bu kez Sincanlılara kişisel gelişim konularında seminer programı düzenledi.

Lale Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde konuşan Evlilik, Aile Uzmanı ve Yazar Saliha Erdim, iyi bir insan olmanın kişinin ilk amacı olması gerektiğini söyledi. Sadaka fakirin eline ulaşmadan, Allah’ın eline ulaşır diyen Erdim “Yaptığımız her şey bizi ya iyileştirir, ya da kötüleştirir. Kendinize iyilik yapmak istiyorsanız başkasına iyilik yapın. İnsan kendisini sevdiği kadar başkasını sevmeye başladığı an, insan olur. ‘Sizler kardeşsiniz’ diyor Cenab-ı Hak. Bu yüzden de kardeşlerimizin başına gelenleri kınamamalıyız” diye konuştu.

"MUTLULUK ANLIKTIR, HUZUR UZUN ÖMÜRLÜ"

Mutluluk ve huzur kavramları arasındaki farka da değinen Erdim "Günümüz insanı hep mutlu olmak istiyor. Mutlu olmayı da kendimizin dışındaki şeylere bağlamışız. Mutluluk anlıktır ve yüzeyseldir. Huzur ise içten gelen, daha kapsamlı, derin ve uzun ömürlüdür. Kendi aleyhinize dahi olsa doğruyu söylediğinizde, belki zarar göreceksiniz ama vicdanınız rahat olacak. Huzur budur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.