Pursaklar Devlet Hastanesi 5 Kasım’da hizmete girecek

Pursaklar Devlet Hastanesi 5 Kasım’da hizmete girecek
Pursakar Kaymakamı İhsan Kara ve Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Medya İletişim Derneği Üyesi gazetecilere yaptığı açıklamada Pursaklar Devlet Hastanesi’nin 5 Kasım’da hizmete gireceğini açıkladı.

Medya İletişim Derneği (MEDYADER) üyesi gazeteciler Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i ziyaret etti. Ankara Kedisini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezindeki Kedi Cafe’de kahvaltıda yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Belediye Başkanı Selçuk Çetin ilçedeki hizmetleri değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaymakam İhsan Kara devlet hastanesi ile ilgili bilgi verip “Pursaklar’ın en büyük ihtiyacı olan 150 yataklı Devlet Hastanesi 5 Kasım’da hizmete başlayacak. Hastanenin ilçemize kazandırılmasında büyük katkıları olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Selçuk Çetin de Devlet Hastanesine fizik tedavi ünitesi eklenmesi için görüşmeler yaptığını ve bu talebin kabul edildiği müjdesini verdi.

Ulus Devlet Hastanesi kadrosu Pursaklar’da hizmet verecek

Hastanede temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaymakam İhsan Kara şu bilgileri verdi: Pursaklar Devlet Hastanemiz tamamlanarak hizmete hazır hale gelmiştir. Ulus Devlet Hastanesi personeli ile birlikte Sağlık Bakanlığımızca bu hastaneye taşınması kararlaştırılmıştır. Hastanemizde; Acil, Kulak Burun Boğaz (K.B.B), dâhiliye, ortopedi, diyetisyen, kadın doğum, göz, genel cerrahi, cildiye, göğüs hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji, psikiyatrı, 8 adet ameliyathane, 1 adet sezeryanhane, mescit, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, laboratuvarlar, röntgen odaları gibi bütün bölümler yer almaktadır. Vatandaşın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek olan hastane 150 yataklı olup 50 tanesi tek kişilik, 50 tanesi çift kişilik olarak düzenlenmiştir. 3 blok olarak inşa edilen hastane, 5 ayrı binadan oluşmaktadır. Hasta kabul kısmında anaokulu ve 1’de kreş de yer alıyor.

Poliklinikler günlük 5 bin hastaya hizmet verebilecek

Kara: Polikliniklerimiz günlük ortalama 5 bin, acil polikliniğimiz ise günlük ortalama bin kişiye hizmet verebilecektir. Başından beri süreci takip eden ve Devlet Hastanesinin ilçeye kazandırılmasında büyük gayretleri olan Pursaklar Belediye Başkanımız Selçuk Çetin ile birlikte hastanenin bir an önce hizmete girmesi için süreci hızlandıracak görüşmeler yapıldı. Hemşerilerimizin büyük bir heyecan ile beklediği hastanemiz inşallah 5 Kasım 2018 tarihinde hizmete girecektir. Devlet Hastanemiz ilçemiz için hayırlı olsun.

Çetin: Hastanemize fizik tedavi bölümü de kazandırıyoruz

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin hastanenin ilçeye kazandırılmasının önemli olduğunu belirterek “Hemşerilerimizin büyük bir heyecan ile beklediği hastanemiz inşallah 5 Kasım tarihi itibari ile hizmete girecektir. Arazisini belediyemizin tahsis ettiği hastanemizde tüm çalışmalar ve testler tamamlandı. Belediye olarak biz de hastane bahçesinde, çevresi, yol, kaldırım ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Hastanemiz buradan faydalanacak tüm hemşerilerim için şifa kapısı olsun inşallah” diye konuştu.

Çetin “Hizmete devam edeceğiz inşallah”

Gazetecilerin “31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?” sorusunu da cevaplayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin “Bizler her zaman ve her yerde hizmete hazırız. Allah’ın izni, büyüklerimizin takdiri ve hemşerilerimizin teveccühü ile tekrar hizmet etmek isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.