Kahramankazan Belediyesi, spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor

Kahramankazan Belediyesi, spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor
Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, spor alanında yaptığı yatırımlarla dikkati çekiyor.

51 bin 500 nüfuslu Kahramankazan'da iki adet olimpik yüzme havuzu, iki adet çim futbol sahası, dünya standartlarında bir spor salonu, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan bir bocce salonu, sporcuların konakladığı 5 yıldızlı otel konforunda bir kamp merkezi ve 12 ayrı branşta bin 500 lisanslı sporcu bulunuyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün, belediye başkanı seçildiği 2004 yılından itibaren ilçede diğer tüm alanlarda yaşanan büyük değişim ve dönüşüm, spor alanında da kendini gösteriyor. 2004 yılı sonrasında yapılan yatırımlarla Ankara'nın metropol ilçeleri arasına girmeyi başaran Kahramankazan, sporcu ilçe kimliği ile karşımıza çıkıyor.

Yatırımları anlattı

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, spor alanındaki yatırımlara ilişkin olarak şunları kaydetti: “İlçemizde gençlerimiz vatandaşlarımız çukurlara birikmiş su birikintilerinde ya da Ova Çayı'nda yüzerlerdi. İçinde yağ ile yanan bir sobanın olduğu kapısı, penceresi kırık bir spor salonunda spor yapılırdı. Bugün ise 2004 sonrası yapılan yatırımlarla sporcu bir ilçe kimliği ile karşımıza çıkan Kahramankazan var. Spor alanında büyük yatırımlara imza attık.

İki adet olimpik yüzme havuzu, dünya standartlarında bir spor salon, biri doğal diğeri sentetik olmak üzere iki adet çim saha inşa ettik. Uluslararası standartlarda yine bir bocce salonu inşa ettik. Sporcuların konaklayacağı 5 yıldızlı otel standartlarında bir kamp merkezimiz var. Uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapıyoruz. Belediyemizin spor kulübünde 12 değişik branşta faaliyet gösteren 1500 lisanslı sporcu ve 5000 civarında da aktif sporcumuz var. Bocce takımımız ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attı. Halkımızın faydalanması için tüm parklarımızda spor aletleri bulunuyor. Ayrıca okullarımızda sporun gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın geçmişten bu yana ilçemizden hiçbir zaman esirgemedikleri destekleri ile spor alanında daha büyük işler yapmak istiyoruz."

Spor fabrikası yolda

Ertürk ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülen ortak çalışma ile ilçede bir spor fabrikası kurulmasının hedeflendiğini söyledi. Ertürk, bu çalışmanın proje aşamasında olduğunu ve en kısa sürede tamamlanmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.