Keçiören Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Keçiören Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği
Tüm canlıların yaşam hakkını gözeterek sokak hayvanları ile ilgili başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Keçiören Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla çocuklarla minik dostları bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününe dikkat çekmek için bir program düzenledi. Hayvanlara yönelik kötü muamelenin son bulmasını isteyen çocuklar, Ovacık’ta bulunan Geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek hem onları daha yakından tanımak için bilgi aldılar hem de gönüllerince sevdiler. Can dostları elleriyle besleyen çocuklar, onlarla bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.

CAN DOSTLAR SAHİPLENDİRİLİYOR

Dünyanın tüm canlılarla birlikte paylaşıldığına vurgu yapan çocuklar, Bağlum’da inşaatı devam eden hayvan barınağını duyunca çok sevindiler ve bu proje için de Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ettiler.

Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti, teşhis ve tedavi hizmetleriyle açık ara önde olan Keçiören Belediyesi sokakta yaşayan başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Bu yıl 370 sokak hayvanının kuduz aşılarını yapan veteriner hekimler ayrıca kısırlaştırma çalışmalarını hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yürüttükten sonra 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği hayvanları yine doğal ortamlarına bıraktı.

Keçiören Belediyesi web sayfası üzerinden "Sahiplenmek İstiyorum" linkiyle de sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışması yapıyor. Link üzerinden gelen taleplerle son 1 yılda 63 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni yuvalarına adım attı.​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.