TOBB 70. Yıl ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı filmi hazırladı

TOBB 70. Yıl ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı filmi hazırladı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 70’inci kuruluş yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir film hazırladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 70’inci kuruluş yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel bir film hazırladı.

TOBB’un, iştiraklerinin, oda ve borsaların üyelerine verdikleri hizmetlerin de yer aldığı filmde, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görüntüleri ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için söylediği, “Bugün en büyük bayramdır, kutlu olsun” sözüne yer verildi. Gösterilen filmde cumhuriyete sahip çıkmanın, onu sonraki yüzyıllarda da yaşatmanın yolunun hamaset değil, üretim ve hizmetle gerçekleşeceği; dünyaya örnek olan Kurtuluş Savaşı’nın, ekonomik savaşın kazanılarak önemine vurgu yapıldı. Kuruluş ilkelerinden biri olan ‘iktisat mücadelesinin kazanılması’nın olmazsa olmaz bir görev olduğu ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma hedefinin altı çizildi.

FİLMDEN SATIR BAŞLARI

"Filmin giriş sahnesi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin girişimci kuluçka merkezi olan TOBB ETÜ Garaj’da başlıyor. Masasında Atatürk Çiçeği olan genç bir yazılımcı, kodlama yaparken tam bunaldığı anda TOBB’un Sanayi 4.0 ile ilgili bir yayınının açık olduğu tabletine gelen bir bildirimle mutlu oluyor. Gelen bildirimde ’Türkiye’nin ilk yapay zeka mühendisliği bölümü’ olan TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü’nü yüzde 100 burslu kazandığı belirtildi.

Bir çiftçi tarlasından elde ettiği buğdayını TMO-TOBB tarafından hayata geçirilen lisanslı depoya götürürken torunları tarafından uğurlanır. Çiftçi, ürününü lisanslı depoya teslim edip elektronik ürün senedini alır ve TOBB’un ve 53 Ticaret Borsasının kurmuş olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsasında (TÜRİB) satışa sunar.

TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi aracılığı ile CERN ihalesini kazanmış bir ihracatçı, yüksek teknolojili ürünlerini TOBB’un GS1 Türkiye Vakfından aldığı barkodlar ile limana getirir. İhracatçı TOBB’dan aldığı menşee şahadetnamesi ile ürünlerinin ihracatını gerçekleştirir.

Bir girişimcinin ürünleri TOBBUND Lojistik Yatırımın teminatı ve kefaletiyle yine TOBB GTİ’nin modernize ettiği sınır kapısından geçerek Avrupa’ya doğru yola çıkar.

Bir sanayici üretim tesisini gezerken TOBB’un iştiraki olan KGF’nin teminatıyla banka kredisinin hazır olduğu mesajını alır. Daha sonra İstihdam Seferberliği kapsamında sağlanan teşviklerle yeni istihdam ettiği işçilerin öğle molasında olduğu yemekhaneye girer ve ‘bir çift mavi göz, doğru yolda ilerlediğimizi hatırlatır bize’ sözü ile Atatürk tablosunu düzeltir.

Yazılımcının, çiftçinin, ihracatçının ve girişimcinin ve sanayicinin görüntüleri farklı renkler altında birleşerek ‘çokluktan birliğe yol alırız’ sözü ile TOBB’un logosunu oluşturur."

FİLM, ATATÜRK’ÜN GÖRÜNTÜLERİ VE ŞU SÖZLERLE DEVAM EDER:

"Cumhuriyetimizin ilkelerine sarılıyor; dünya var oldukça sürecek iktisat mücadelesinde, en büyük ekonomiler arasında daha üst sıralara tırmanmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin girişimci gücü olarak, Cumhuriyetimizin yüz yılını, yeni yüzyıllara taşımaya söz veriyoruz.”

Ve film son olarak TOBB İkiz Kuleler ve Anıtkabir’in aynı ekranda yer almasıyla “Bu yolda yetmiş olmak bize yetmez” sloganı ve Atatürk’ün “Bugün en büyük bayramdır, kutlu olsun” sözleriyle sona erer.

70. kuruluş yılını kutlayan TOBB, “yetmiş olmak bize yetmez” sloganıyla Türk özel sektörü ve üyeleri için bitmek bilmeyen bir azim ve heyecan ile durmadan çalışmaya devam edeceğini; TOBB ve oda-borsa camiası bu vizyonla cumhuriyetin yüz yılını, yeni yüzyıllara taşımaya söz verdiğini vurguladı.

(Emin Kuvat - Mehmet Kalay/İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.