​Türk Dünyası Belediyeler Birliği Azerbaycan Heyeti Bosna Hersek’i Ziyaret Etti

​Türk Dünyası Belediyeler Birliği Azerbaycan Heyeti Bosna Hersek’i Ziyaret Etti
TDBB tarafından, üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla başlatılan program kapsamında düzenlenen, “TDBB Azerbaycan Heyeti Bosna Hersek Ziyaret Programı”, 15-19 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Programa, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, TDBB Yönetim Kurulu üyesi ve Azerbaycan Şehir Belediyeleri Birliği Başkanı, Nerimanov Belediye Başkanı Temraz Tağıyev, Azerbaycan Yasamal Belediye Başkanı Zakir Cafarov, Binegedi Belediye Başkanı Salman Umudov, Nizami Belediye Başkanı Vügar Guliyev, ‘Konstruktor’ LTD Müdürü Etibar Hasanov katıldı.

Bosna Hersek ziyaretinin ilk gününde heyet, Novi Grad Belediyesi Buz Pateni Tesisi açılış törenine katıldı, ardından Saraybosna'nın tarihi yerlerini ziyaret etti.

Programın ikinci günü olan 17 Aralık 2018 Pazartesi günü Heyet, Konjic şehrini ziyaret ederek Belediye Başkanı Emir Bubalo ile görüştü ve şehirdeki Tito Bunkerini ziyaret etti. Aynı gün heyet, TDBB Üyesi Novi Grad Belediyesi’nin ‘Kuruluşunun 41. Yılı Törenine’ katıldı.Törene, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Şefik Caferoviç, Bosna Hersek eski Cumhurbaşkanı Styepan Klyuyiç, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, TDBB Azerbaycan Heyeti üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

'Potocari Şehitliği Yenileme Projesi' Protokolü İmzalandı.

Programın ikinci gününde ayrıca, TDBB ve Srebrenitsa Potocari Şehitlik İdaresi işbirliğinde gerçekleştirilecek Olan, 'Potocari Şehitliği Yenileme Projesi' protokolü de imzalandı.

Programın üçüncü günü olan 18 Aralık 2018 Salı günü heyet, Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendiç’i makamında ziyaret ederek işbirliği imkânlarını değerlendirdi. Bu çerçevede, Yasamal Belediyesi ile Novi Grad Belediyesinin Kardeş Şehir olması ile ilgili işlemlerin karşılıklı olarak başlatılması kararlaştırıldı. Görüşmeden sonra heyet Novi Grad Şehitlik Anıtını da ziyaret etti.

Aynı gün TDBB Azerbaycan heyeti, Olovo şehrine giderek Belediye Başkanı Cemal Memagiç’i ziyaret etti. Ziyarette Olovo Belediyesi ile olan çalışmalar değerlendirildi ve geleceğe dair işbirliği imkanları konuşuldu. Olovo Belediyesinin Azerbaycan’dan bir belediye ile kardeş şehir olması imkanları değerlendirildi. Başkanlık ziyaretinden sonra heyet, Olova’daki çeşitli yatırımları ve TDBB üyesi olan Kırşehir Belediyesi tarafından Olovo şehir merkezinde yaptırılan Olovo Ahi Evran-ı Veli camii inşaatını ziyaret etti.

Programın üçüncü günü akşam saatlerinde, TDBB Azerbaycan heyeti Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Skaka ve yerel yöneticilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Saraybosna Büyükşehir Belediyesi ile TDBB işbirliği imkânları konuşuldu ve TDBB’nin Bosna Hersek’te yaptığı çalışmalar aktarıldı.

TDBB tarafından, üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla başlatılan program kapsamında düzenlenen, “TDBB Azerbaycan Heyeti Bosna Hersek Ziyaret Programı”, son gün olan 19 Aralık 2018 Çarşamba günü, Hocalı-Srebrenitsa Dostluk Parkı ziyareti ve Aliya İzzetbegoviç Müzesi ve Kabri ziyareti ile tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.