Kerküklü Türkmenler Keçiören'de demokrasi nöbetine katıldılar

Kerküklü Türkmenler Keçiören'de demokrasi nöbetine katıldılar
Keçiören’de 11 Temmuz’da başlayan demokrasi nöbetinin dördüncü gününde, Kerküklü Türkmenler de nöbet tutan vatandaşlar arasındaydı..

Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı önündeki demokrasi nöbeti sürüyor. Nöbetin dördüncü gününe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanı sıra, şehit aileleri, gaziler ve aileleri, Kerküklü İslam Alimi Şeyh Adil Mahmut, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alanda Türk bayrakları ile nöbet tutan vatandaşlara Keçiörenli esnaflar çeşitli ikramlarda bulundular. Bütün şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Irak Kerkük’ten gelen Şeyh Adil Mahmut ve Kerkük İlahi Grubu ile Veysel Karani Camii imam hatibi Hüseyin Durgut ve Ensar Kardeşler İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Şehitler için hep birlikte edilen duaların ardından Şair Vedat Yüksel 15 Temmuz konulu şiirler okudu. Gecede 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşananların anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi de yapıldı.

DÜŞMANLARIMIZ AYNI, KILIFLARI FARKLI

14 Temmuz 1959’da Kerkük’te Irak Türkmenlerine yapılan katliamı hatırlatan Şeyh Adil Mahmut, “Kerkük’te Irak Türkmenlerine katliam yapan düşman ile Türkiye’de 2016 yılında hain darbe girişimini gerçekleştiren düşmanlar aynıdır. Bunların sadece kılıkları farklıdır. Bizler güçlü olmalıyız. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a desteğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Demokrasi nöbetine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Mustafa Ak ise, “Milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi kahramanca bir destan yazarak geri püskürttü. Bu hain darbe girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız. O gece biz yalnız değildik. Gönül coğrafyamızın içerisinde yer alan bütün kardeş ülkelerimiz bizler için, ülkemiz için dua ettiler. Kerkük’teki, Musul’daki, Telafer’deki kardeşlerimiz hepsi bizim için dua ettiler” diye konuştu.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar ile sohbet eden Başkan Ak, gelen ricalar üzerine çok sayıda hatıra fotoğrafı da çektirdi.​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.