Vali Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Ankara Valisi Vasip Şahin, 29 Ekim'in, Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gün olduğunu belirtti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, 29 Ekim'in, Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gün olduğunu belirtti.

Vali Şahin, mesajında şunları kaydetti:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde Cumhuriyet Bayramımızı millet olarak büyük bir onur ve heyecanla kutluyoruz.

29 Ekim, Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür.

Türk milletinin özgüvenini ve hep birlikte güçlü yarınları kurma iradesini yansıtan Cumhuriyet, hem millî birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük teminatı hem de milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemlisi olmuştur.

Bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bu gün, millî diriliş ruhunun bir neticesidir. İstiklal Harbimizi zafere taşıyarak Cumhuriyetimize hayat veren ve bizi birbirimize kenetleyen bu ruh, bugün de dimdik ayaktadır.

Bizler; yeniden dirilişin abideleşen simgesi olan Cumhuriyeti, haklı övüncünü yaşadığımız tarihimizden ve kahraman ecdadımızdan aldığımız güçle, sorumluluklarımızın da bilincinde olarak yarınlara taşıyacağız.    

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.