Çankaya Belediyesi, Mor Bayraklı işyerlerini ödüllendirmeye devam ediyor

Çankaya Belediyesi, Mor Bayraklı işyerlerini ödüllendirmeye devam ediyor
Çankaya Belediyesinin Türkiye’de bir ilke imza atarak kadın girişimcilerce kurulan veya çalışanlarının yarısından fazlası kadın olan işletmeleri ödüllendirdiği ‘Mor Bayrak’ projesi yeni katılımcılarla artarak büyüyor.

Ekonomide kadın istihdamını desteklemek ve kadın girişimcilerin toplumda daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla örnek bir projeye imza atan Çankaya Belediyesi, Mor Bayraklı işyerlerini ödüllendirmeye devam ediyor.

Kadın girişimcilerin sayısını artırarak kadınların toplumda çağdaş ve güçlü bireyler olarak yer almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mor Bayraklı İşyeri ailesinin yeni katılımcılarına belgelerini Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner verdi. Mor Bayrak belgesi alan işletme sahiplerine ayrıca çerçeveli Atatürk tablosu, Nutuk ve kadın yazarların seçkileri hediye edildi.

İşletmecisinin kadın veya çalışanlarının yüzde 50’si ya da daha fazlasının kadın olması, işyerinin kaliteli ve temiz hizmet vermesi kriterlerinin arandığı projede, şartlara uyan işletmeler Mor Bayrak belgesini almaya hak kazanırken aldıkları belge ve logoyu tüm reklam, tabela ve menülerinde kullanabilecekler. Ayrıca Çankaya Belediyesi KOSGEB destekli işyeri açanlara ruhsat ücretlerinde yüzde 25 indirim olanağı da sağlıyor. Çankaya Belediyesinin Mor Bayrak projesinden yararlanmak isteyen işletme sahipleri belediyenin Kızılay’da bulunan hizmet binası içerisinde yer alan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri gibi müdürlüğün458 89 17no’lu telefonundan da bilgi alabilecekler.

ÇOCUKLAR İÇİN DE EĞLENCELİ KAFE

Mor Bayraklı İşyeri ailesine katılan ve 7 aydır Birlik Mahallesi’nde hizmet veren Ays Kitchen Cafe değişik lezzetlerle fark yaratıyor. Aysun Ballı’nın işletmeciliğini yaptığı kafede, çocuklar için ayrılmış eğitim mutfağı çocukların hünerlerini sergilemesine imkan sunuyor.

KOSGEB DESTEKLİ GÜÇLÜ KADINLAR

Çalışanların tamamının kadınlardan oluştuğu Ceremi Butik Pastane Yıldızevler Mahallesi’nde hizmet verirken KOSGEB desteği ile açılan ve iki kız kardeşin işletmesini yaptığı pastane güçlü kadınlara ilham kaynağı oluyor.

BU MUTFAK ANNE MUTFAĞI GİBİ

Anne mutfağını andıran işyeriyle Hoşdere Caddesi’nde hizmet veren Hülya’nın Mutfağı Hülya Yavuz’un eşiyle birlikte ikinci evleri olmuş. Kadınların toplumda daha fazla yer alması gerektiğini belirten ve 17 yıldır işletmecilik yapan Yavuz, en büyük destekçim dediği eşiyle birlikte kadınları iş hayatında yer almalarına teşvik ediyor.

KAFE AYNI ZAMANDA ATÖLYE

Kafenin yanı sıra kafede yer alan objelerin arka tarafta bulunan atölyelerde yapıldığı Amelies Garden Succulent Kafe Güvenevler Mahallesi’nde hizmet veren ve Mor Bayrak alan yerlerden. Kaktüs familyasından olan Succulentlerin yetiştirildiği ve kadınların ağırlıkta olduğu işletme atölyesiyle farklı bir ortam yaratıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.