Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü “Acil Müdahale Timleri” kar ve buzlanmaya karşı gece boyu yoğun mesai yaptı

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü “Acil Müdahale Timleri” kar ve buzlanmaya karşı gece boyu yoğun mesai yaptı
Mamak Belediyesi dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbiri elden bırakmadı.

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Acil Müdahale Timleri” kar ve buzlanmaya karşı gece boyu yoğun mesai yaptı. Gece çalışan ekipler ilçenin engebeli bir arazi yapısı üzerinde bulunması nedeniyle gündüz de çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Özellikle gece sıcaklığın eksilere düşmesi nedeniyle yollara ve kaldırımlara özel ilgi gösterildi. Karla mücadele ekipleri buzlanmaya karşı 3 vardiya halinde mesai yaptı. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarını 66 mahallede aralıksız olarak yürüten acil müdahale timleri vatandaşın günlük hayatının aksamamasını sağladı.

Vatandaşlar uyarıldı

Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havada toplu ulaşım araçlarını tercih etmeli, kendi araçlarını da yağışlı havaya karşı hazırlıklı tutmalıdır.Biz belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirerek karla mücadelemizi sistemli bir şekilde tüm Mamak genelinde yürütüyoruz” dedi.

Kaldırımlar güvenli hale getirildi

Yüksek kesimlerde ve ara sokaklarda kar küreme çalışmaları devam ederken ekipler yaya güvenliği için kaldırımlarda da kar ve buz küreme çalışması yapıyor. Mamak Belediyesi vatandaşların şikâyetlerini iletebilmeleri için kriz masası da oluşturdu. Vatandaşlar550 71 84ve444 0 149numaralı telefonu arayarak oluşan olumsuz durumları bildirebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.