Mamak Belediyesi'nin verdiği ücretsiz kurslar büyük ilgi görüyor

Mamak Belediyesi'nin verdiği ücretsiz kurslar büyük ilgi görüyor
Eğitimin, kültürün ve sporun daima destekçisi olan Mamak Belediyesi, öğrencilere yaz tatilini verimli geçirmeleri için verdiği ücretsiz kurslar büyük ilgi görüyor.

Profesyonel hocalar eşliğinde verilen eğitimlerin çeşitliliğine dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yaz kurslarımızda çocuklarımız becerilerini ve bireysel yeteneklerini geliştirirken, sosyal ilişkilerini de güçlendirebilme şansı yakalıyor” dedi.

En fazla talep gitara

Her yıl yüzlerce öğrencinin faydalandığı Mamak Kültür Merkezi (MKM) yaz kurslarına okulların tatile girmesiyle birlikte, bugüne kadar 815 öğrenci kayıt yaptırdı. Yaz kursları içerisinde en fazla talebi ise 226 öğrenci ile gitar kursu alırken, gitar kursunu ise 206 öğrenci ile tiyatro kursu takip ediyor. Kayıtları devam eden ve tamamen ücretsiz olan MKM yaz kurslarında,keman, ney gitar, saz, semazen, tiyatro, halk oyunları, ud, Türk Sanat Müziği Korosu, Bayanlar Tasavvuf Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu, hat sanatı branşlarında eğitim veriliyor.MKM Yaz kursları hakkında ayrıntılı bilgiyi320 20 53 -419ve444 0 149numaralı telefonlardan alabilir.

Dersler tamamen ücretsiz

Sportif alanda ise kültürümüzün temel dinamikleriyle harmanlanan Soyakan savunma sanatına, haziran ayından bu güne kadar 160 kişi kayıt yaptırdı. Toplamda 470 aktif sporcusu bulunan Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu’nda dersler pazartesi günleri, hariç hafta içi 19:00-21:00, hafta sonu ise 14:00-16:00 saatleri arasında olmak üzere haftada altı gün işleniyor. Mamak Belediyesi Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde eğitimler tamamen ücretsiz olarak veriliyor.

Yazın gözdesi yüzme havuzu

Kavurucu yaz sıcaklarında Mamaklıların gözdesi haline gelen Mamak Yüzme Havuzu aynı zamanda bir spor okulu olarak hizmet veriyor. Temmuz Ayı’nın başından itibaren Mamak Yüzme Havuzu’na kayıt yaptıran 1800 Mamaklı çocuk profesyonel hocalar eşliğinde yüzmeyi öğrendi. Kompleks ,fitness salonu, basketbol, voleybol ve futbol sahalarıyla sporun birçok branşını aynı çatı altında buluşturuyor.

432 öğrenciye eğitim verdi

Kurulduğun günden bu yana altyapıya yaptığı yatırım ve üst düzey organizasyonu ile tüm basketbol camiasının haklı takdirini kazanan Mamak Belediyesi, Mamak Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Başak Gençlik ve Spor Merkezi ve Mamak Spor Salonu’nunda Temmuz Ayı itibari ile basketbol yaz kurslarında toplamda 432 öğrenciye eğitim verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.