Başkan Lokman Ertürk: Cumhurbaşkanımızın aldığı kararın arkasındayız

Başkan Lokman Ertürk: Cumhurbaşkanımızın aldığı kararın arkasındayız
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamasında..

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi için yapılan temayül yoklamasında ismi ön plana çıkan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, başkanlığa Mustafa Tuna'nın seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Biz sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararın arkasındayız. Bundan sonra gerek Başkentimiz için, gerek ülkemiz için, gerekse de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni Türkiye'nin inşası için elimizden geleni yapacağız" dedi. Ertürk'ün AK Parti'nin adayı olmasını istedeklerini belirten 180 bine yakın vatandaşın CİMER, BİMER ve AKİM'e başvurdukları öğrenildi.

Cumhurbaşkanımızın kararının arkasındayız

Başkan Ertürk, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için kendisini destekleyen binlerce vatandaşla belediye binasında bir araya geldi. Ertürk, kendisini ziyarete gelen vatandaşlara, şahsına gösterilen ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Ertürk, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiğini anımsatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Mustafa Tuna'yı uygun gördü. Biz sonuna kadar sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararın arkasındayız. Bundan sonra onun başarılarına katkı sağlamak için Kahramankazan halkı ve Kahramankazan Belediyesi olarak da hep onun yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Biz bundan sonra gerek Başkentimiz için, gerek ülkemiz için, gerekse de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni Türkiye'nin inşası için elimizden geleni yapacağız. Biz bayrağımıza, ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza olan aşkımızı, sadakatimizi, liyakatımızı 15 Temmuz'da can vererek, kan dökerek gösterdik Allah'a hamd olsun" diye konuştu. Ertürk ayrıca, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a Kahramankazan halkı adına şükranlarını sunduğunu söyledi.

CİMER ve BİMER'e 180 bin başvuru

Öte yandan AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının açıklanması öncesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve AK Parti İletişim Merkezi (AKİM), Ertürk'ün AK Parti'nin adayı olmasını istedeklerini belirten 180 bine yakın vatandaşın başvuruda bulunduğu öğrenildi. Vatandaşların CİMER, BİMER ve AKİM'e gönderdikleri elektronik postalarda, Ertürk'ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasını istediklerini ifade ettikleri kaydedildi.

Tüm kesimlerden destek yağmıştı

Sevgi dilini kullanan, birleştirici, şeffaf ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim tarzını benimseyen Ertürk'e, toplumun tüm kesimlerinden destek gelmişti. Ankara 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği üyeleri, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde yaptıkları dua sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Ertürk’ün getirilmesini istemişti. Ayrıca çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek, vakıf, oda, kanaat önderi, sanat, spor, sanayi ve iş dünyası temsilcisi de yaptıkları açıklamalarla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ertürk'e desteklerini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.