Keçiören Belediyesi, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi

Keçiören Belediyesi, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi
Keçiören Belediyesi, 1 Ekim Dünya Çocuk Günü dolayısıyla organize ettiği etkinlikle değişik ülkelerden yaklaşık 50 çocuğu bir araya getirdi.

Dostluk ve kardeşlik vurgusuyla çocukları buluşturan etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJI

Engelli ve yetim çocukların yanı sıra Somali’den, Suriye’den, Afganistan’dan ve diğer ülkelerden gelen çocukların bulunduğu 50 kişilik grup Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’la yemek yiyerek sohbet etti. 1 Ekim Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlenen programda kardeşlik ve dostluk teması dikkat çekerken, Başkan Ak’ın mülteci konumunda olan ailelere ve çocuklara gösterdiği yakın ilgi mutluluk kaynağı oldu.

1 EKİM’DE DOĞANLARA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla organize edilen etkinlik dil, din, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin Keçiören sınırları içerisinde yaşayan değişik milletlerden çocukların kaynaşmasına ve kardeşlik ortamının sağlanmasına ön ayak oldu. Aynı zamanda 1 Ekim’de doğan 8 çocuk için sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Doğum günü kutlanan çocuklardan biri de 2015 yılında Afganistan’da meydana gelen patlamada şehit olan Adem Şengül’ün 8 yaşındaki oğlu Eren Şengül’dü. Doğum günü kutlamasının sonunda Başkan Ak, tüm çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

“SAF VE TEMİZ YÜREKLERE KARDEŞLİK TOHUMU EKMELİYİZ”

Dünya barışının kalıcı olması için çocuklar arasında kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ak, “Saf ve temiz yürekli çocuklarımızın arasına nifak tohumları ekmek yerine onları dostluk ve kardeşlik bağıyla bağlamamız gerekiyor. Keçiören’de son 10 yılda kardeşlik ve sosyal dayanışma ruhunu üst seviyelere taşıdık. Kanaat önderleri olarak gelecek nesillerimize ne aşılarsak, onlar da birer yetişkin haline geldiklerinde bizden aldıklarını yaşatmaya devam ederler. Eğer insan sevgisini aşılarsak dünya barışına büyük katkı sağlamış oluruz. Aksi halde kavgalar hep devam eder. Bu anlamda 1 Ekim Dünya Çocuk Günü vesilesiyle hem çocuklarımızın yüzünü güldürelim hem de farklı milletlerden çocukların kardeşlik duygusunu artıralım istedik” diye konuştu.

Keçiören Belediyesi olarak her zaman mağdurun ve mazlumun destekçisi olduklarını kaydeden Başkan Ak; öksüz, yetim, mülteci ve diğer ihtiyaç sahibi çocukların destekçisi olmayı sürdüreceklerini söyleyerek, tüm çocukların Dünya Çocuk Günü’nü tebrik etti.​

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.