Keçiören Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor

Keçiören Belediyesi, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor
Keçiören Belediyesi, mevsimlik çiçek ekimlerine başlayarak sonbaharın iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu günlerde ilçeyi çiçek bahçesine çevirdi.

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sonbaharda da sürdüren Keçiören Belediyesi, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları çiçeklerle donatmayı sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında belediye ekipleri 250 bin kışlık menekşenin dikimine başladı. Sonbaharda açık havanın tadını çıkartmak isteyen Keçiörenli'ler rengarenk çiçeklerle karşılaştı.

Tüm parkları rengarenk menekşelerle donatma çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri, ayrıca 50 bin adet de lahana dikiyor. Bir doğaya dönüş projesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kent Ekonomilerine Katkı dalında ödüllendirdiği Gümüşdere Ihlamur Vadisine ise peyzaj çalışmaları kapsamında 120 bin menekşe dikiliyor. Çiçek kokuları arasında sporunu yapan, çayını yudumlayan ve seyir teraslarında dinlenen Keçiörenli'ler bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmiyor.

Yeşillendirme çalışmalarına büyük önem veren Keçiören Belediyesi, Türkiye’nin en kalabalık ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını kısa sürede 2.2 metrekareden 6,82 metrekareye çıkardı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.