28 Şubat Sincan'da Protesto Edildi

28 Şubat Sincan'da Protesto Edildi
28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçti. 22 yıl önce tankların sürüldüğü Sincan'da “Darbe bir insanlık suçudur”, “28 Şubat demokrasiye vurulan bir kara lekedir.” “İkna edemediler.” yazılı dövizlerle 28 Şubat süreci protesto edildi.

28 ŞUBAT POST MODERN DARBE SİNCAN’DA PROTESTO EDİLDİ.

28 Şubat'ın üzerinden 22 yıl geçti. 22 yıl önce tankların sürüldüğü Sincan'da “Darbe bir insanlık suçudur”, “28 Şubat demokrasiye vurulan bir kara lekedir.” “İkna edemediler.” yazılı dövizlerle 28 Şubat süreci protesto edildi.

Lale Meydanı’nda toplanan kalabalığa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun ve 28 Şubat döneminin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da katıldı.

“28 ŞUBATTA İKNA OLMADIK. YAŞANANLARI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ.”

Basın açıklaması yapan Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Şahin, 28 Şubat dönemini kara bir leke olarak değerlendirdi. “Darbeci zihniyetine ödün vermedik, vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Şahin, “Darbeci Zihniyeti tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz ve milletimiz sayesinde artık kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kast etmeyi akıllarından bile geçiremeyecek. 28 Şubat’ta ikna olmadık. O dönemde yaşananları unutmadık unutturmayacağız. Devletimizi, bayrağımızı, istikbalimizi ve demokrasinin kazanımlarını koruyacağız.” açıklamasını yaptı

“MİLLETİMİZ GEREKEN CEVABI VERDİ”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da konuşmasında “Sürecin bin yıl süreceğini iddia ettiler. Ama 10 yıl bile sürmedi. Milletimiz gerekli cevabı verdi.28 Şubat’ta tankların yürütüldüğü Sincan, 15 Temmuz’da tankları durdurdu, uçaklara kafa tuttu. Bağımsızlığa ve demokrasiye ne kadar düşkün olduğunu Sincan tüm dünyaya ilan etti.” dedi.

“O GÜNKÜ MESELE ERBAKAN HÜKÜMETİ VE ANADOLU İNSANININ İKTİDARA TAŞINMIŞ OLMASIYDI.”

O döneme tanıklık eden, 28 Şubat dönemi Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız yaşananları anlattı. Yıldız, “Amerika’dan bir kripto geldi. Bu kripto Erbakan hükümetinin düşürülmesi gerektiğiydi ve startı verdiler. En sonunda anladık ki Refah Partisi’ni kapatmak için bazı gerekçeler oluşturmak istemişler.

Bunlardan biri de bizim buradaki Kudüs Gecesiydi. Kudüs gecesi, bizim her yıl düzenlediğimiz bir geceydi. O yıllarda Filistin ile ilgili sıkıntılar yaşanıyordu. Biz de Kudüs’le ilgili sıkıntıları dile getirdik. Mesele Kudüs gecesi değildi. O günkü mesele Erbakan hükümetiydi ve Anadolu insanının iktidara taşınmış olmasıydı. Bunu hazmedemediler.” sözleriyle 28 Şubat sürecini protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.