Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerine yepyeni 3 kreş daha

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerine yepyeni 3 kreş daha
Yeni dönemde üç yeni kreşi daha hizmete açıyor. Yıldız’daki Masal Kalesi Eylül’de, Cebeci’deki Atlas ve Ata Mahallesi’ndeki Ata Kreşi ise Ekim ayında açılıyor.

Türkiye’de okulöncesi eğitim alanında en kapsamlı ve kaliteli hizmeti sunan yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, kreş hizmetini ilçe genelinde yaygınlaştırıyor. Çankayalılar, çağdaş, kaliteli eğitimi ve uygun ücretinden dolayı, Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerine yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgiyi karşılamak amacıyla kapasitesini artırarak daha fazla sayıda çocuğa eğitim vermeyi hedefleyen Belediye, yılsonuna kadar 3 gündüz bakımevini daha hizmete açacak. Yapımı tamamlanmak üzere olan Yıldız’daki Masal Kalesi, Ata Mahallesi’ndeki Ata ve Cebeci’deki Çamlıtepe Atlas Gündüz Bakımevleri de açıldığında, Çankaya Belediyesi 440 çocuğa daha çağdaş okulöncesi eğitim sağlamış olacak.

MASAL KALESİ 23 EYLÜL’DE AÇILIYORKale şeklindeki mimarisi ve modern yapısıyla dikkat çeken Yıldızevler Mahallesi’ndeki Masal Kalesi Gündüz Bakımevi, yeni dönemde yapımı tamamlanan ilk gündüz bakımevi olacak. 23 Eylül’de açılışı yapılacak ve Çankaya Belediyesinin en büyük kreşi olacak Masal Kalesi, 200 minik Çankayalı’ya hizmet verecek.

SIRADA ATA VE ATLAS VARMasal Kalesi’nin hemen ardından Ekim ayında iki yeni kreşi daha hizmete açmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, Çamlıtepe Mahallesi’ndeki Atlas ile Ata Mahallesi’ndeki Ata Gündüz Bakımevleri’nin inşaat çalışmalarını da hızlandırdı. Bin 175 metrekare alan üzerine 2 katlı ve 9 sınıflı olarak inşa edilen Çamlıtepe Atlas Gündüz Bakımevi, 14 Ekim’de kapılarını minik öğrencilere açacak. 21 Ekim’de açılması planlanan Ata Gündüz Bakımevi ise; 120 çocuğun çağdaş ve bilimsel müfredatla okul öncesi eğitim alarak yarınlara hazırlanacağı bir yuva olacak.

CUMHURİYET BİREYLERİ OLARAK BÜYÜYORLARÇankayalıların, Gündüz Bakımevlerine yoğun talep göstermesi nedeniyle geçen sene başlattıkları noter kurası uygulamasını bu yıl da tekrar ettiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, herkes için ulaşılabilir, eşit ve kaliteli hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi. Bu yıl, Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerine 761 çocuk için başvuru yapıldığını belirten Alper Taşdelen, “Bu yıl bin yüz çocuğumuza okulöncesi eğitimi sağladık. 300 çocuğumuzu da ilkokul eğitimine uğurladık. Amacımız çocuklarımıza bilimin ve aklın ışığında eğitim vermek. Ülkemizdeki en kapsamlı ve en kaliteli kreş hizmetini veriyoruz. Çocuklarımızı bilimle, sanatla, felsefeyle, sporla ve farklı kültürlerle tanıştırarak büyütüyoruz. Büyük bir beğeni ve takdir toplayan bu hizmetimiz kendi alanında şimdiden bir marka haline gelmiş durumda. İnanıyorum ki, kreşlerimizde ilk eğitimlerini alan çocuklarımız iyi yetişmiş Cumhuriyet bireyleri olacak ve ülkesine hizmet edecek. Böyle bir hizmeti vermekten mutlu ve gururluyum” diye konuştu.

YÜZLERCE MİNİK ÇANKAYALIYA HİZMETAlper Taşdelen, bu dönem Çankaya’ya 4 gündüz bakımevi kazandırdıklarını belirterek yapımı devam eden 3 gündüz bakımevini de hizmete açtıklarında yüzlerce çocuğa hizmet vereceklerini söyledi. Çankaya Belediyesi kreşleri yeni döneme Eylül ayında başlayacak. Bu yıl kayıt yaptıran 2014 doğumlu çocuklar 11 Eylül 2017’de; devam eden ve üst yaş grupları ise 18 Eylül 2017 tarihinde yeni eğitim-öğretim dönemine başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.