Pursaklar Belediyesi Nezaket Okuluna Yavuz Sultan Selim şubesi de eklendi

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okuluna Yavuz Sultan Selim şubesi de eklendi
Türkiye’nin ilk ve tek projesi olan Pursaklar Belediyesi Nezaket Okuluna Yavuz Sultan Selim şubesi de eklendi. 5 ayrı şubede verilen adab-ı muaşeret eğitimi ile neşeli bir nesil yetişiyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in a ltı yıldır uygulamaya koyduğu Türkiye’nin ilk ve tek projesi olan Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulu şube sayısını beşe çıkarttı. Bunlardan biri olan ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde hizmete açılan Nezaket Okulu Yavuz Sultan Selim Şubesi konforu ve eğitim kalitesiyle büyük takdir kazandı. Fatih Mahallesi’nde hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Şubesi 200 öğrenciye eğitim hizmeti veriyor. 5 sınıfta 5 eğitmen tarafından sabah ve öğlen saatlerinde eğitim gören minikler, ilkönce nezaket kurallarını öğreniyor. Selamlaşma, bedenini tanıma, temizlik adabı, yemek adabı, konuşma adabı, çevre bilinci, hayvan sevgisi, arkadaş edinme, ekip çalışması, el becerisi kazanma, yeteneklerini keşfetme, sanatsal ve sportif etkinlik yapma gibi 40’ın üzerinde konuda adab-ı muaşeret eğitimi alan çocuklar küçük yaşta tebessüm etmeyi ve kendisi ile barışık yaşamayı öğreniyor. Tecrübeli eğitmen kadrosuyla 4 ila 6 yaş arasındaki çocuklara adab-ı muaşeret eğitimi veren Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulları her yıl yüzlerce ‘Nezaket Elçisi’ yetiştiriyor.

Eğitmenler yaz kampında müfredat çalışıyor

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulu eğitmenleri yaz tatili boyunca akademisyenler eşliğinde özel yaz kampına girdi. Burada bir yıl boyunca çocuklara öğretilecek olan müfredat çalışması yapan eğitmenler, bilgilerini güncelleyip çocuk psikolojisi, etkili iletişim gibi alanlarda eğitim gördü. Nezaket Okulları projesinin herkes tarafından takdir edildiğini belirten Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ise şu değerlendirmeleri yaptı: “2011’de başlattığımız bu projemiz her geçen yıl daha da yaygınlaşıyor. Çocuklarımız için yeni binalar yapıyoruz. Bizler geleceğe yatırım yapıyoruz. Nezaket elçileri yetiştiriyoruz. Hemşerilerimiz bizlere güvenip çocuklarını teslim ediyor, projeyi sahipleniyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim döneminde de yüzlerce yavrumuza adab-ı muaşeret eğitimi vermeye devam edeceğiz. Aynı binamızdan Saray Mahallemize de yapıyoruz.” Pursaklar Belediyesi’nin Nezaket Okullarında 6 yıldır verdiği değerler eğitimi konusu bu sene Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına da girdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.