Başkan Oğuz’dan asfalt çıkışı, “Bedeli ne olursa olsun yapacağım

Başkan Oğuz’dan asfalt çıkışı, “Bedeli ne olursa olsun yapacağım
Kahramankazan Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısına, Kahramankazan Belediyesi’nce, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe merkezinde yürüttüğü altyapı çalışmaları sonucu bozulan, ancak eski haline getirilmeyen yollarda başlattığı asfalt yama, bakım ve onarım çalışmaları damgasını vurdu.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, kendilerine gelen yoğun talepler doğrultusunda vatandaşların mağdur edilmemesi için sorumluluk alanları dışındaki yollarda asfalt çalışmalarına başladıklarını anlatarak, “Vatandaş bulduğu yerde benim yakama yapışıyor. ‘Bu yolu yap başkan’ diyor. Bedeli ne olursa olsun bu yolları yapacağım” diye konuştu.

Kahramankazan Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un başkanlığında yapıldı.

Vatandaştan talep gelince başladık

Başkan Oğuz, gündem maddelerinin oylanmasına geçilmeden önce, Kahramankazan Belediyesi’nce ilçe tarihinde ilk kez belediyelerinin öz kaynaklarıyla, ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda yapılan asfalt çalışmaları hakkında bilgi verdi. Oğuz, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan söz konusu yollarda, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmaları yapıldığını, ancak kazılan yolların çalışmaların ardından eski haline getirilmediğini söyledi. Vatandaşların bu durum karşısında yolların eski haline getirilmesini kendilerinden yoğun şekilde talep ettiğini vurgulayan Oğuz, “Vatandaş bunu bilmiyor, vatandaş ilçe belediye başkanını biliyor. ‘Biz yapmadık, biz kapatmayacağız’ desek de bizden isteniyor. İşte bu yüzden yapmaya karar verdik. Kazılan yolları asfaltlamaya başladık” dedi. Altyapı ve kazı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ettiği firma tarafından yapıldığını, ancak bu firmanın kazılan yerleri kapatmadığını anlatan Oğuz, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmasına karşın, Kahramankazan Belediyesi tarafından buralara atılan asfaltın ücretinin Büyükşehir Belediyesi’nden “mahsuplaşma” yoluyla isteyeceklerini söyledi.

“Büyükşehir yetişmekte zorluk çekiyor”

İYİ Parti Grup Başkanı Selim Çırpanoğlu, söz alarak, Başkan Oğuz’a yürüttükleri asfaltlama çalışmaları konusunda hak verdiklerini söyledi. Çırpanoğlu,

“Başkanım haklısınız asfalt konusunda. Önceki dönemin asfalt konusunda o kadar çok yapmadığı yer var ki. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak konuşuyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin içerisindeyiz görüyoruz. Yetişmekte zorluk çekiliyor, doğru... Çeşitli önergeler verdik. Ama önceki dönemlerden dolayı eksikliklerden kesinlikle ama kesinlikle öyle bir hengâme, öyle bir sıra var ki, Kazan’a önceliği noktasında biraz güçlük çektik. Ama burada amaç siyaset mi hizmet mi? Eğer hizmetse, önceliğe aldırabilmek için sizin başkanlığınızda hep beraber, meclis üyeleriyle beraber Mansur Başkan’ın yanına gidelim, talebimizi iletelim. Emin olun bir hafta içerisinde, 10 gün içerisinde bu talep gerçekleşecek” dedi.

“Büyükşehir atamıyorum desin”

Başkan Oğuz, bunun üzerine, şunları kaydetti:

“Devletin dili yazıdır, devlet yazıyla konuşur, yazıyla iş yapar. Biz Kahramankazan’da asfalt konusunda ihtiyaç duyulan yolların tamamını Büyükşehir’e bildirdik… Tabi ki görüşülür tabi ki konuşulur. Ama devlet işini yazıyla götürür, söz bir yere kadar. Yarın ben attığım asfaltın parasını Mansur Bey’den çay sohbetinde istemeyeceğim, yazılı olarak isteyeceğim. Ödeyecekse ya da ödemeyecekse yazılı olarak öğreneceğim. Burada önemli olan şey hizmettir. Hizmet olduğu için sorumluluk alanıma girmese de Büyükşehir’in yapması gerekeni yapıyorum. Öbür türlü elimi bağlarım, ‘param yok’ derim. ‘Büyükşehir açtı Büyükşehir kapatsın’ derim. Ama dikkat ederseniz öyle demiyorum. ‘Büyükşehir açtı ben kapatacağım’ diyorum ve kapatıyorum. Bahsi geçen caddelerde ve diğer caddelerimiz için de açık çek veriyorum. Büyükşehir yazılı olarak asfalt atmayacağını taahhüt etsin, ‘Atamıyorum kardeşim’ desin, oraların asfaltının tamamını da Kahramankazan Belediyesi atacak… Ertuğrul Gazi Caddesi’ni, jandarmanın önündeki caddeyi, Büyükşehir yazılı muvafakat versin, ‘ben bu yola asfalt atamayacağım’ desin, asfaltlamayı taahhüt ediyorum. Ne kadar yol varsa hepsine asfalt atmayı taahhüt ediyorum. Ama Büyükşehir bana izin verecek. ‘Ben atamıyorum sen at’ diyecek. 5 kuruş da para istemiyoruz. Hepsine asfalt atmayı taahhüt ediyoruz.”

“Sırası gelince yapılacak”

İYİ Parti’li Atilla Atalay da, bu konudaki önergelerini Büyükşehir Meclisi’ne verdiklerini belirterek, “Büyükşehir’le zıt olmaya gerek yok. Bu iş zaten atılacak… Sırası gelince yapılacak inşallah. Kahramankazan’ın bütçesi ne? Atalım” diye konuştu.

“Zıtlaşmıyoruz, hizmet yapıyoruz”

Başkan Oğuz, bunun üzerine ise kendilerinin kesinlikle bir zıtlaşma içerisinde olmadığını ve amaçlarının vatandaşın mağdur edilmemesi noktasında bir hizmet olduğunu vurguladı. Oğuz, “Kahramankazan Belediyesi Büyükşehir’in yapmak zorunda olduğu yolları yapıyor bu gerçek. Bu siyaset değil. Ben ihtiyaçlarımı tabi ki Büyükşehir’den talep edeceğim, ama bunun usulü bellidir. Ben bunları yazılı olarak istemişim, ama geciktiği zaman vatandaş burada Kahramankazan Belediye Başkanını tanıyor, bulduğu yerde benim yakama yapışıyor. ‘Bu yolu yap başkan’ diyor. Ben ‘bu yol Büyükşehir’e ait, bana ait değil’ demekten bıktım. Bıktığım için de zaten bedeli ne olursa olsun bu yolları yapacağım. Yolla ilgili izaha gerek yok. Mansur Bey bu konuyla ilgili bir husus varsa kendini savunur. Biz söyleyeceğimizi söyledik. Bizim işimiz hizmet” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.