TÖHOB'dan sürücülere eğitim seferberliği

TÖHOB'dan sürücülere eğitim seferberliği
TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, bir süre önce Ankara'da özel halk otobüsünün yol kenarındaki durağa çarpması sonucu meydana gelen ölümlü elim kazanın ve en son birkaç gün önce İstanbul'da yaşanan talihsiz kazanın ardından sürücülere yönelik olarak eğitim seferberliği başlatmaya karar verdiklerini söyledi.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Ercan Soydaş,  bir süre önce Ankara'da özel halk otobüsünün yol kenarındaki durağa çarpması sonucu meydana gelen ölümlü kazanın ve  geçtiğimiz gün  İstanbul'da yaşanan özel halk otobüsünün  kontrolden çıkarak yol kenarındaki durağa girmesiyle ve sürücünün yolculara saldırmasıyla çok sayıda kişinin yaralanması olayının ardından Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüsü personeli sürücülerin eğitimlerine daha fazla ağırlık vereceklerini bildirdi.

TÖHOB Yönetim, Denetim ve Danışma Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Ercan Soydaş yönetiminde Ankara merkez büroda toplandı. Toplantıda kurul üyeleri, en son İstanbul’da meydana gelen elim kaza nedeniyle derin üzüntülerini dile getirdi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan TÖHOB Genel Başkanı Ercan Soydaş, şunları kaydetti: "Türkiye genelinde oda, kooperatif, dernek ve şirket bünyesinde faaliyet gösteren tüm özel halk otobüsü personeline  güvenli sürüş, empati kurma, halkla ilişkiler, stres yönetimi ve öfke kontrolü konularında kapsamlı eğitimler verilmesi yönünde karar aldık. Sonuçta insan odaklı çalışıyoruz. Müşteri memnuniyetinin yanı sıra  kaliteli hizmet anlayışımızı güçlendirecek eğitimler vererek, daha bilinçli sürücüler yetiştirme hedefine yoğunlaşacağız. Bunun için hep birlikte mücadele edeceğiz.  Toplantıda ayrıca otobüslerde yaşanan sorunlar nedeniyle gerekli denetimlerin arttırılmasına da karar verildi.

Buna göre, özel halk otobüsü bulunan her il ve ilçede profesyonel eğitmenler tarafından verilecek eğitim programları bir an önce hazırlanarak TÖHOB merkezine ulaştırılacak ve eğitim programlarına TÖHOB temsilcilerinin de katılması sağlanacak. Yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesinin arttırılması için gerekli tüm tedbirler alınacak ve personel işe alımlarında sabıka kaydı, psikoteknik belgesi ve ehliyet sorgusu gibi belgelerin, alınmayan illerde de zorunlu belge olarak istenmesi sağlanacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.