Red Bull Chess Masters’da ilk finalistler belli oldu

Red Bull Chess Masters’da ilk finalistler belli oldu
Türkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull’un ortaklaşa düzenlediği, ilki geçen yıl gerçekleştirilen Red Bull Chess Masters’da bölge elemeleri heyecanı Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’nde başladı.

Türkiye’nin 7 bölgesindeki satranç sporcularını farklı formatıyla bir araya getiren turnuvada, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Doğu Anadolu Bölgesi elemelerinde Gani Erdem, Ahmet Olçum, Eşref Işık ve Tuba Gür Doğu Anadolu Bölgesi’ni finalde temsil etmeye hak kazandı. İç Anadolu Bölgesi elemelerinde ise Dinçer Taşdöğen, Çağatay Burcu, Uğur Doğa Yazıcı ve Leyla Aydın bölgesini İstanbul’daki büyük finalde temsil etme hakkı elde etti. Türkiye’nin en iyi satranç sporcularının hem rakibi hem de zamanı mat etmek için hamle yaptıkları Red Bull Chess Masters’da büyük final 24 Kasım’da yapılacak.

Farklı formatıyla dikkat çeken satranç turnuvası Red Bull Chess Masters’da büyük heyecan başladı. Türkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull’un ortaklaşa düzenlediği organizasyonda Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde yapılacak çevrimiçi elemeler Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’nde başladı. En iyilerin hem rakibi hem de zamanı mat etmek için hamle yaptıkları, ‘yıldırım satranç’ formatıyla düzenlenen Red Bull Chess Masters’da Doğu Anadolu Bölgesi’nin şampiyonları Gani Erdem, Ahmet Olçum, Eşref Işık ve Tuba Gür oldu. İç Anadolu Bölgesi elemelerinde ise Dinçer Taşdöğen, Çağatay Burcu, Uğur Doğa Yazıcı ve Leyla Aydın birinci oldu. Finalistler, 24 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek büyük finalde bölgesini temsil etme hakkı kazandı. Premium Chess tarafından özel olarak tasarlanan online satranç platformu üzerinden oynanan Red Bull Chess Masters’da elemeler Güneydoğu Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgeleriyle tamamlanacak. Bölge elemelerinin ardından finale yükselen 24 erkek ve 8 kadından oluşacak 8 takım, 24 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek büyük finalde şampiyonluk mücadelesi verecek.

Red Bull Chess Masters nedir?

Lisanslı satranç oyuncularını bir araya getirmeyi hedefleyen Red Bull Chess Masters’da bölge elemeleri ‘’yıldırım satranç’’ final ise ‘’hızlı satranç’’ formatında oynanacak. Satranç sporunun daha rekabetçi ve kapsayıcı bir formatta deneyimlenmesine fırsat verecek turnuvada, her bölgedeki en iyi 3 erkek ve 1 kadın sporcu kendi takımlarını oluşturacak. Bir özel davetli takımın da katılmasıyla belirlenecek 8 takım İstanbul’da yapılacak finalde şampiyon olmak için hamle yapacak. Hem kendi bölgesinde hem de finalde dereceye giren oyunculara ise çeşitli ödüller verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.