Çankayalılar ikinci yüzme havuzuna kavuşuyor

Çankayalılar ikinci yüzme havuzuna kavuşuyor
Çankaya Belediyesi'nin Çiğdem Mahallesi'nde yapımına devam ettiği ikinci yüzme havuzunun çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yüzme havuzu, 2020'de Çankayalıların hizmetine girecek.

Çankaya Belediyesi, ilklere ve rekorlara imza atmaya; ilçeye kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. Çankaya Belediyesinin Çiğdem Mahallesi'nde inşa ettiği ikinci büyük yüzme havuzunun inşaatında sona gelindi. Birlik Mahallesi'nde geçtiğimiz dönem açılan Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin ardından Çiğdem Mahallesi’nde yapımı süren havuz, 2020'de Çankayalılara hizmet vermeye başlayacak.

“ÇANKAYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çankaya'da 20 yılın en büyük yatırım hamlesini hayata geçirdiklerini söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya’da şimdiye kadar hiç yapılmamış projeleri adım adım hayata geçiriyoruz. Birlik mahallemizdeki İlk yüzme havuzu ve spor tesisi olan Erdal İnönü Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin hizmete girmesinin hemen ardından Çiğdem Mahallemizde ikincisinin inşaatı da hızla yükseldi. Çiğdem'deki yüzme havuzumuzu 2020'nin hemen ilk yarısında Çankayalıların hizmetine açacağız. Böylece önemli bir eksiği daha tamamlayacağız. Çankaya’yı proje anlamında da Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir ilçe haline getireceğiz” dedi.

OLİMPİK STANDARTLAR
İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen Çiğdem'deki havuz olimpik standartlar ve kalitede inşa ediliyor. İçinde bir adet 25 metre uzunluğunda ve altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ile 15 metrekare rehabilite - eğlence havuzu yer alacak tesislerde Çankayalılar için yoga, pilates, aerobik ve step alanları da bulunacak.

ÇANKAYA'DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK
Geçtiğimiz hafta Çankaya Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan protokolle ilkokul çocuklarının beden eğitimi derslerini Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapmalarını sağlayan Çankaya Belediyesi, Çiğdem'deki yüzme havuzunun hizmete girmesiyle aynı projeyi yeni yüzme havuzunda da uygulayacak. Yeni yüzme havuzunun çevresindeki okullardan öğrenciler yüzme öğrenmek ve beden eğitimi derslerini daha da verimli geçirmek için Çiğdem Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi'nden yararlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.