Engelli Çocuğu Tacize Uğrayan Anne Çıldırdı: Yere Yığıldım

Engelli Çocuğu Tacize Uğrayan Anne Çıldırdı: Yere Yığıldım
Engelli bir çocuğun strece sarılıp işkenceye ve tacize maruz bırakılmasının ve videosunun sosyal medyada yayınlanmasının ardından Türkiye'de infial yaratan olayı gencin annesi de gördü. Sanıklara tepki gösteren anne, videoyu izlediğinde neye uğradığını şaşırdığını ve yere yığıldığını anlattı.

Türkiye'de büyük gündem uyandıran şiddet olayında mağdur engelli A.H.'nin annesi T.A. konuştu. A.H.'yi streçe sararak tekmeleyen, üzerines u döküp cinsel tacizde bulunan 2 sanığın olayla ilili "şakaydı" açıklaması yapması üzerine anne T.A., "bir anne olarak beni düşünün, o görüntülerde şaka olacak bir durum var mı? Karar verin" dedi.

İzmir Konak ilçesinde bir pompa firmasında çalışmakta olan %50 engelli henüz 18 yaşındaki A.H., iş yerinde çalışmakta olan F.K. ve N.S. tarafından işkence gördü.

Cep telefonuyla kaydedilen tüyler ürperten görüntülerde, N.S. ve F.K. isimli 2ş ahıs, A.H.'nin tüm vücudunu streç filme sararak yere yatırıyor. Ardından ise tekme ve tokat atarak üzerine su döküyor. Bir başka şahıs ise durumu gülerek izliyorken, görüntüler A.S. isimli başka birisi tarafından kayıt altına alınıyor.

Bu esnada A.H. "yapmayın" diye bağırıyor. Fakat şahıslar aldırış etmeden eziyete devam ediyor. Bunun yanı sıra şahıslardan N.S.'nin engelli gence cinsel tacizde de bulunduğu fark ediliyor.

A.S. isimli ortak arkadaşlarınca kaydedilen görüntü WhatsApp grubuna atılınca A.H.'nin eşi R.H. bu paylaşımı görerek suç duyurusunda bulundu. A.H., savcılığa giderek vermiş olduğu ifadede, çekilen görüntülerin ikazına rağmen arkadaşınca yayıldığını ve N.S.'den şikayetçi olduğunu ifade etti.

Sanık N.S. ise verdiği ifadede A.H. ile kardeş gibi şakalaştığını görüntüleri A.H.'nin isteğiyle grupta paylaştığını söyleyerek, istemeden de olsa şakanın dozunu biraz kaçırdıklarını söyledi. Diğer sanık F.K.'de yine durumun şaka olduğunu anlattı.

Sanıklar soruşturma aşamasında 4 ay boyunca tutuklu kaldıktan sonra mahkemenin hazırladığı tensip zaptıyla birlikte tahliye edildiler. Dosyanın ilk duruşması 21 Kasım 2019 tarihinde görülecek. 

Engelli Çocuğu Tacize Uğrayan Anne Çıldırdı: Yere Yığıldım

annesikonustu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.