Atatürk sevgisi engel tanımıyor

Atatürk sevgisi engel tanımıyor
Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi tarafından düzenlenen Anıtkabir gezisi ile bazı engelliler ilk kez Atatürk’ün ebedi istirahatgahını görme imkânı yakalarken, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a teşekkür ettiler.

Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Engelli Danışma Merkezi, Atatürk Haftası kapsamında engelli ve ailelerine yönelik Anıtkabir gezisi düzenledi. 115 kişinin katılımıyla gerçekleşen gezide ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı güllerle Aslanlı Yolda yürüyen engeli ve aileleri müzeyi gezdikten sonra ellerindeki gülleri mozoleye bırakarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet ve rahmetle andılar.

Çok heyecanlı ve ilk kez Anıtkabir’i görecekleri için mutlu olduklarını ifade eden engelliler, “Bu anlamlı haftada Anıtkabir’i gördüğümüz için mutluyuz, Atatürk’ü çok seviyoruz, bugün de buraya gelerek onu unutmadığımızı göstermek istedik, Atatürk sevgisi engel tanımıyor” ortak görüşünü dile getirdiler.

Atatürk, silah arkadaşları, şehit ve gazileri minnet ve saygıyla anan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zekasıyla, dehasıyla, bilgisiyle, tecrübesiyle 7 düvelle mücadele ederek yeni bir devlet kurmuş, milletler tarihine, dünya tarihine mührünü vurmuş bir liderdir. Atatürk’e bu ülkede yaşayan herkesin saygı ve şükran duyması lazım, küllerinden doğan bir devlettir Türkiye Cumhuriyeti, herkesin bunu bilmesi, okuması lazım. Engellilerimize yönelik de kültürel geziler düzenliyor, onların sosyalleşmesi, hayata daha fazla dâhil olması ve milli şuurla, tarihimizi tanımaları noktasında elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

ataturk-sevgisi-engel-tanimiyor-2-1573818180.jpg

ataturk-sevgisi-engel-tanimiyor-3-1573818186.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.