EIF, Solarbaba oturumuna ve 'SolarCadde'ye ev sahipliği yaptı

EIF, Solarbaba oturumuna ve 'SolarCadde'ye ev sahipliği yaptı
Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptığı, üç gün boyunca workshop’lara ve oturumlara ev sahipliği yapan EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın ikinci gününde Solarbaba, “Yeni Dönemde Güneş Enerjisi Sektörünün Beklentileri” oturumunu gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük enerji etkinliği haline gelen EIF, bu yıl 06-08 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.
Düzenlenmeye başlandığı günden beri enerji sektöründe önde gelen yerli-yabancı temsilcileri, bakanları ve yatırımcıları aynı platformda bir araya getiren EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı, Solarbaba oturumuna ve 'SolarCadde'ye ev sahipliği yaptı

Moderatörlüğünü Solarbaba kurucusu Ateş Uğurel’in gerçekleştirdiği oturumda Isotec Enerji Direktörü Erkan Öztürk, O2 Group Kurucusu Özgür Sarpdağ, Türk Prysmian Kablo Endüstriyel Satışlar Müdürü Canberk Belibağlı ve Naturel Enerji Genel Müdürü Cem Göçmen sektörün beklentilerini ve problemlere olası çözümleri ele aldı. Teşviksiz güneş enerjisinin önemine değinen Solarbaba kurucusu Ateş Uğurel, YETA (Yenilenebilir Enerji Tedarik Anlaşmaları) ile ilgili “Yeni çıkan yönetmelikler kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretiminin ilk tercih edileceği alanlar tüketim noktaları olacak, çatılarda güneşten üretilen elektrik çatının altındaki fabrika, otel, alışveriş merkezi tarafından tüketilecek ancak mevcut çatıların alanı, işletmelerin ihtiyacını sağlamak için yeterli değil. Bu yüzden YETA ile her bir elektrik tüketicisi, Türkiye içinde kurulu herhangi bir güneş veya rüzgar enerjisi santralinden uzun süreli sözleşmelerle elektriğini sağlama şansına sahip olmalı” diye konuştu. Enerjide dijital dönüşüme ve lisanssız güneş enerjisi santrallerinde uygulanabilecek ikili anlaşmaların ekonomiye yapacağı katkıya değinen Ateş Uğurel, katmadeğerli üretime de dikkat çekti.

Oturumda yenilenebilir enerji tedarik anlaşmalarının yanı sıra çatı üstü güneş enerjisi santrali uygulamalarında ikili sözleşme, çatı kiralama, mahsuplaşma gibi güncel mevzuat konuları tartışıldı. Sahada yaşanan teknik ve hukuki sorunlardan yeni mini YEKA’lar ve 5.1ç – c yönetmeliklerine, sektördeki yatırım problemlerinden farklı finans çözümlerine kadar güncel problemler masaya yatırıldı.

12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın konferans programında ise Dünya ve Türki̇ye enerji̇ gündemi̇, enerji̇ ve di̇ji̇tali̇zasyon beledi̇yeler oturumu, enerji̇ sektörü ve fi̇nansman, enerji̇de di̇ji̇talleşme, geleceği̇n mobi̇li̇te teknoloji̇leri̇, enerji̇ teknoloji̇si̇ üreti̇mi̇ ve yerli̇leşme gibi önemli oturumlar yer aldı.

SolarCadde 5’inci kez sektörü aynı caddede bir araya getirdi

Bu yıl 5’inci kez organize edilen ve güneş enerjisi firmalarının katılımı ile geleneksel hale gelen "SolarCadde” bu yıl da EIF ziyaretçileriyle bir araya geldi. Güneş enerjisi sektöründe hizmet veren 28 firmanın katılımı ile temiz enerji dostlarını bir araya getiren ve bir Solarbaba projesi olan SolarCadde hakkında Uğurel “Solarbaba olarak ilk kez 5 yıl önce EIF’te uygulamaya başladığımız ‘SolarCadde’nin çıkış noktası güneş enerjisinin dünyanın en demokratik kaynaklarından biri olması. Bu inanışımız ile bugün SolarCadde, eşit alanlarda farklı oyuncuları fuar ortamında bize ayrılan özel bir cadde üzerinde bir araya getiriyor. Bu sayede alan büyüklüğü ile değil, kalite ve hizmet anlayışı ile rekabet etme fırsatı yakalanıyor” açıklamasını yaptı.

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-1-1573818787.jpg

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-2-1573818733.jpg

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-3-1573818739.jpg

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-7.jpg

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-4-1573818748.jpg

eif-solarbaba-oturumuna-ve-solarcaddeye-ev-sahipligi-yapti-5-1573818728.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.