İkinci Bahar sakinlerine “Mutlu Yaşlanma” semineri

İkinci Bahar sakinlerine “Mutlu Yaşlanma” semineri
Yenimahalle’de 50 yaş üstü vatandaşların kişisel ve sosyal gelişimleri amacıyla açılan İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezlerinde eğitim seminerleri devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi içerisinde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezi’nde, 60’a yakın ilçe sakinine “Mutlu Yaşlanma” başlıklı seminer düzenlendi.

Yeni bir yaşama uyum sağlayın

Yenimahalle Belediyesi ve Yaşam Sanatları Derneği işbirliğinde düzenlenen seminerde, psikologlar Yeşim Soysal ve Füsun Demir yaş alma sürecinde karşılaşılan sorunlarla baş etme, yaşlılık döneminde yalnızlık, sosyal ortamdan uzaklaşma, yaşa bağlı oluşabilecek hastalıklar ve bunlarla mücadele etmenin yolları masaya yatırıldı.

İkinci Bahar sakinlerine Alzheimer ve Demans gibi rahatsızlıklar hakkında detaylı bilgilerin aktarıldığı seminerde sağlıklı yaşlanma, zihinsel, ruhsal ve beden gelişiminin kişiye sağladığı faydalar üzerine soru ve cevap şeklinde sohbet gerçekleştirildi.

“Amacımız güzel yaşlanmak”

Ata, Gazi, Yenimahalle ve Karşıyaka İkinci Bahar Dayanışma Merkezlerinde düzenlenen seminerler 19 Kasım tarihine kadar Serhat, Tepekule ve Turgut Özal İkinci Bahar Dayanışma Merkezlerinde devam edecek.

Yaşlı nüfusun hayata uyum sağlamasını amaçlayarak Yenimahalle Belediyesi ile birlikte seminerler düzenlediklerini belirten Psikolog Yeşim Soysal “ Yaşlanma sürecinde insanların psikolojik, fiziksel ve ruhsal açıdan yaşam becerilerini arttırmayı amaçlıyoruz. Sosyal aktivitelere katılan, kendi başına başarma duygusunu kazanan, yalnız olmadığını hissedebilen bireyler bu süreci çok daha rahat atlatıyor ve hayata uyum sağlıyor. Yaşlılık sürecinde emekli olan, çalışma hayatından uzaklaşan birey, amaçsızlık, huzursuzluk ve geleceğe dair kaygı yaşamaktadır. Düzenlediğimiz bu seminerler aracılığı ile insanlara destek olmak ve yalnız olmadıklarını ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

kinci-bahar-sakinlerine-mutlu-yaslanma-semineri-2-1574068575.jpg

kinci-bahar-sakinlerine-mutlu-yaslanma-semineri-3-1574068571.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.