Servisçiler İstişare Toplantısı'nda buluştu

Servisçiler İstişare Toplantısı'nda buluştu
Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından "Servisçi Esnafı İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda, Oda Başkanı Tunçay Elmadağlı tarafından birçok konuya açıklık getirildi, ulaşım hizmeti veren servisçi esnafının-sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile yaşanan son gelişmeler tartışıldı.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından " Servisçi Esnafı İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki buluşmada; Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı tarafından oda faaliyetleri ve sektöre yönelik yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Servisçi esnafının da sorun ve taleplerine ilişkin görüş ve taleplerini dile getirdiği toplantıya katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Eryılmaz ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Güvenli Trafik Eğitmeni Polis Memuru Murat Kalın ve Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Canan Yücel tarafından da servisçileri yakından ilgilendiren konulara ilişkin konuşma ve sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, "Servisçi Esnafı İstişare Toplantısı"nın bundan sonraki süreçte ortak bir vizyon oluşumuna katkı sağlamasını diledi.

150 KORSAN SERVİS PARKA ÇEKİLDİ

Oda Başkanı Elmadağlı; "Üye esnafımızı mağdur eden korsan servis ile etkin bir mücadele içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bugüne 2,5 aylık bir süreç içerisinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda 150 civarında korsan araç parka bağlandı.  Korsan servis ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." dedi.

C Plaka satışı söylentilerine ilişkin de açıklama yapan Elmadağlı, "Belediye tarafından şu an C plaka verme, satışı gibi bir konu kesinlikle yok. Mevcut C plaka durumumuz bir dengede gidiyor. Bu konuda rahat olun. Biz gerekeni yapıyoruz." diye konuştu.

Servisçi esnafının çok zor şartlar altında faaliyet gösterdiğini ve kendilerinin de esnafın daha iyi koşullarda faaliyet göstermesi için mücadele verdiklerini belirten Elmadağlı, konuşmasının devamında birçok konuya açıklık getirdi.  Elmadağlı, ilçe plakaları ve mahkeme kararı, şirket hak edişlerin ödenmesi, yeni binaya taşınma, internet üzerinden uygunluk, yeni yönetmelik, sensör ve emniyet kemeri, odanın mali durumu, e-fatura ve e-arşiv gibi konulara ilişkin doğrudan bilgilendirmede bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Eryılmaz da servisçilere hitaben bir konuşma yaptı. Eryılmaz, "Vatandaşa hizmet odaklı olmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikli bakış açımız; hizmet, hukuk-mevzuatlar ve imkanlar. Somut bir olayın, talebin özellikleri bu üç şarta uyduktan sonra esnafımıza yardımcı olmak, iş ve işlemlerini kolaylaştırmak, destek olmak bizim vazifemiz. Ankara'mızın iyiliğine olan her konuda istişare ve işbirliğine açığız. Biz bunun peşindeyiz " diye konuştu.  Konuşmasının devamında Eryılmaz, söz alan servisçilerin ulaşımla ilgili sorun ve taleplerini birinci ağızdan dinledi, sorularını cevapladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Güvenli Trafik Eğitmeni Polis Memuru Murat Kalın, "Trafikte Uyulması Gereken Kurallar" konulu bir bilgilendirmede bulundu.  "Amacımız trafikte kazaların olmaması, insanların hayatını kaybetmemesi. İnsan, araç, yol ve çevreden oluşan trafik sistemi içerisindeki en önemli unsur insan unsurudur. Trafikte yapacağımız bir hata tüm doğruları götürür." diyen Kalın, video ve fotoğrafların yer aldığı sinevizyon eşliğinde yaptığı etkili sunumuyla trafik kurulları ile ilgili önemli bilgiler verdi, trafikte yapılan sürücü hatalarını ve ölümcül kazaları gösterdi.

Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Canan Yücel tarafından ise "Çocukları Uyuşturucudan Uzak Tutmak için Neler Yapılabilir" konusunda videolar eşliğinde detaylı bir sunum gerçekleştirildi. Yücel, sunumunda servis sürücülerine uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu bağımlığı hakkında bilgi verdi, madde kullanımının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı ve bu anlamda araçlarında öğrencileri taşırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Tüm konuşmaların ve sunumların ardından toplantının son bölümünde söz alan servis sürücüsü esnaf da ulaşımdan trafik kurallarına, sigorta, muhasebe ve hukuki anlamda çok çeşitli konulara ilişkin  görüş ve taleplerini iletti, sorularını sordu. Elmadağlı ve salonda bulunan konu uzmanları da tüm sorulara açıklık getirdi.

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-2-1574336357.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-3-1574336375.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-4-1574336366.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-5-1574336224.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-6-1574336381.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-7-1574336230.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-8-1574336369.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-9-1574336236.jpg

servisciler-istisare-toplantisinda-bulustu-10-1574336240.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.