Tüm Öğrencilerin Dikkatine: Milli Eğitim Bakanı Duyurdu!

Tüm Öğrencilerin Dikkatine: Milli Eğitim Bakanı Duyurdu!
Liselerde ikmal ve sınıfta kalma uygulamaları tekrardan uygulamaya giriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, başarıyı yükseltmek amacıyla öğrenci gerekiyorsa ikmale kalacak ve imkanlara göre dersi okulda ya da uzaktan eğitimle alacak diyerek net bir çıkarımda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sınıf geçme konusunda öğrenme süreçlerini ciddi bir şekilde bir ön koşul haline getirecek olduklarının altını çizdi. Sınıf tekrarı şartı bulunmadığından dolayı öğrencilerin hedefe yönelik algısı sebebiyle de performansının git gide düşüş gösterdiğini; başarıyı yükseltme amacıyla öğrencinin gerektiği takdirde ikmale kalacağını ve imkanlarına göre dersini okulda ya da uzaktan eğitimle alacağını açıkladı. Yazın ikmal çalışmalarının yapılabilecek olduğunun da altını çizdi.

Bakan Selçuk, temel derslerin de aşama aşama ilerletileceğinin altını çizerek, matematiği örnek verip 1-2-3 gibi bölüneceğini ifade etti. Matematik 1'i başarılı bir şekilde geçemeyenlerin Matematik 2'yi alamayacağını da anlatan Selçuk, Türkçe eğitiminin kalitesiin yükseltilmesi için yeterliliği ölçen bir eğitim alt yapısı kurulacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.