Sinyal ve Silecek Kolunu Aynı Anda Çekerseniz... Araçların Gizli Özellikleri!

Sinyal ve Silecek Kolunu Aynı Anda Çekerseniz... Araçların Gizli Özellikleri!
Otomobil üreticileri araçlarda genel olarak standart donanımlar sunuyor. Fakat isteyen tüketiciler, ek ücret ödeyip donanımları artırabiliyor. Ücretli ek donanımlar harici araçların pek bilinmeyen gizli özellikleri bulunuyor. İşte araç sürerken işinize yarayacak pek çok gizli özellik...

Opel Corsa başta olmak üzere özellikle yeni model araçların çoğunda bu özellikler aktiftir. Her araç için geçerli değildir. 2013 model ve üstü araçlarda deneyiniz.

Aracın içerisine girip kontağı aktif hale getirdikten sonra silecek ve sinyal kolunu eşzamanlı bir şekilde camın tersine, yani kendinize doğru çektiğiniz takdirde sırasıyla P1, P2, P3, P4, P5, P6 ve 97 özellikleri aynı anda programlanabilir bir hal alıyor.

P1 özelliği aracın dış lambalarını açar kapatır, diğerlerini de sıra sıra giderek ayarlayabilirsiniz. Peki nasıl bu özellikler arasında geçiş yaparız? Sol silecek kolunu kullanarak geçiş yapıyorsunuz. 

P2 özelliği aracın yağmur yağan havalarda silecek açık olduğu esnada geri vitese alındığında arka sileceklerin çalışmasını aktif ediyor. 

P3 özelliği şerit değiştirme özelliği olarak öne çıkıyor. Sinyal verirken sinyal çubuğuna hafif bir şekilde basarsanız kendi kendine kapanıp kapanmamasını bu şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

P4 özelliği araç hareket ediyorken dört kapının birden kilitlenip kilitlenmeyeceğini ayarlar. Yani otomatik kilitleme açılır veya devre dışı kalır.

P5 özelliği eğer cruise control özelliğine sahip aracınız varsa bu ayarı en ince detayına kadar yapmanıza olanak tanır.

P6 özelliği araç saatte 90 km hıza ulaştığı takdirde aracın size sesli uyarı yapıp yapmamasını ayarlamaktadır. Silecek tuşunu aşağı ve yukarı şeklinde oynatarak bu uyarıyı hangi hızda almak istediğinizi de ayarlayabilirsiniz.

P7 özelliği ise, sağ veya sola sinyal verdiğinizde gelen "tık, tık, tık" sesinin şiddetini ayarlamanızı sağlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.