Öğretmenlerin 42 yıl sonraki buluşma heyecanı

Öğretmenlerin 42 yıl sonraki buluşma heyecanı
Ankara Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulu’ndan mezun olan sınıf ve dönem arkadaşları, 42 yıl sonra buluşmanın heyecanını yaşadı.

Ankara Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulu Mezunları, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tam 42 yıl sonra bir araya geldi. Çoğu emekli olan öğretmenler öğrencilik yıllarına dair anılarını tazeledi, sınıf ve dönem arkadaşları 42 yıl öncesi dostluklarını, hatıralarını yeniden yaşama fırsatı buldu, hasret giderdi.

Okul mezunlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıya; ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü ve Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda mesleki teknik eğitim bürokrasisine yönetici ve akademisyen olarak hizmet etmiş okul mezunu ile sektöre eğitimci olarak hizmet etmiş mezun ve STK temsilcisi katıldı.

Toplantıya ayrıca; TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım da katılarak, mezunların 42 yıl sonraki buluşma heyecanına ortak oldu.

Bugünkü adıyla Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada açılış konuşmasını mezunlar adına Bayram Kocaman yaptı. Kocaman yaptığı konuşmada bu sıralardan geçen mezunların her birinin Türk eğitim sistemi içerisinde çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, “Mezun olduğumuz okulumuzda 42 yıldan sonra ilk defa yurdumuzun dört bir tarafından gelerek hasret gidermek için toplanmış bulunuyoruz. Okulumuz, sizlerin de çok iyi bildiği gibi; Endüstri Meslek Liseleri ile bünyelerindeki Pratik Sanat Okulları için Teknik ve Meslek Ders Öğretmenlerini yetiştirmek amacıyla MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce Erkek Sanat Yüksek Öğretmen Okulu olarak 1975 yılında kurulmuştur. Ve daha sonra okulumuz YÖK kanununa göre Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kuruluş talimatını vererek 1937’de kurulan Türkiye’nin ilk Yüksek Teknik Öğretmen Okulu bünyesine 1984’de bağlanmış ve 1995 yılında da kapamıştır. Kuruluş amacına ve temel ilkelerine uygun olarak uzun yıllar hizmet etmiş okulumuzun kuruluş felsefesinin gereği Öğretmenler Günü’nü unutmadık. ‘1975’den Bugüne Değerlerimizi ve Anılarımızı Yaşatmak’  temalı bu toplantımıza katılımlarıyla değer ve şeref veren tüm arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Mazeretlerini nedeniyle aramızda olamayan hasta arkadaşlarımıza acil şifalar diler, vefatları nedeniyle aramızdan ayrılan bütün arkadaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Toplantıya katılan ve kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu bildiren TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım da birer konuşma yaparak, tüm öğretmenlerin günü kutladı. İşler ve Yıldırım, konuşmalarında öğretmenlik mesleğinin önemi ve kutsallığı üzerinde dururken, ülkenin kalkınmasının o ülke halkının eğitim ve öğretimde başarı oranının artırılması ile sağlanacağını, burada nitelikli öğretmene çok büyük iş düştüğünü,  öğretmenin, yaptığı işin özelliği itibariyle ülkenin geleceğine yön veren bir konumda olduğunu kaydetti.

ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü ve Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen de yaptığı konuşmada; yıllar sonra bir araya geldiği eski arkadaşlarından oluşan kalabalığın kendisini o günlere tekrar götürdüğünü ve bu anlamda çok duygulandığını belirterek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Toplantının devamında katılımcılar tarafından 42 yıl öncesine ait hatıralar anlatıldı, yılların ardından bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olunduğu dile getirildi ve bundan sonrası için yapılacaklara ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı. Toplantının ardından öğrenim gördükleri okulu gezen mezunlar, daha sonra okulun yemekhanesinde hep birlikte akşam yemeği yedi.

ogretmenlerin-42-yil-sonraki-bulusma-heyecani-1-1574670463.jpg

ogretmenlerin-42-yil-sonraki-bulusma-heyecani-2-1574670457.jpg

ogretmenlerin-42-yil-sonraki-bulusma-heyecani-3-1574670448.jpg

ogretmenlerin-42-yil-sonraki-bulusma-heyecani-4-1574670452.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.