İstanbul'da Bir İş Adamı "Cinsel Saldırı" Suçundan Hapis Cezasına Çarptırıldı!

İstanbul'da Bir İş Adamı "Cinsel Saldırı" Suçundan Hapis Cezasına Çarptırıldı!
İstanbul Şişli'de bundan birkaç ay önce 15 Temmuz 2019 tarihinde bir pastane zinciri şubesinde tezgahtar olan Y.S.'yi taciz ettiği gerekçesiyle yargılanan iş adamı Ş.Y. "sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz yargılanan sanık Ş.Y. mazeret sunarak katılım gerçekleştirmedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve taraf avukatlarının katılım gerçekleştirdiği davanın duruşmasında Y.S. "müşteki" sıfatıyla salonda hazr bulundu. 

Duruşmada müşteki Y.S., sanığın olay tarihinde yanına geldiğini ve ardından yanağını tutup başını çevirdiğini, ardından ise kendisini öpmeye çalıştığını söyledi. Eliyle buna mani olduğunu anlatan Y.S., sanığın kendisine "bir kere olacak" dediğini belirterek ardından bıraktığını ifade etti.

Geriye doğru bir kaç adım gidip bir kez daha yanaştığını anlatan Y.S., belinden tuttuğunu ve kendisine doğru çektiğini; yine kendisini sert bir şekilde ittiğini ve bunun ardından uzaklaştığını söyledi.

Aşağı indiklerinde ise elinden tuttuğunu anlatan Y.S., olayların ardından psikolojik olarak yıprandığını, artık bu olayın rüyasına girmeye başladığını, şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık avukatı ise yaptığı savunmada, müvekillinin olayın meydana geldiği gün yukarı kata çıkmadığını, yukarı çıkan merdivenlerde oturup sigara içtiğini, müştekinin anlattıklarının kurgu olduğunu,, işlek bir cadde de bulunan böyle bir dükkanda söz konusu eylemin işlenemeyeceğini belirterek "bağırsaydı insanlar yardıma gelirdi" dedi. Ardından müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme hakimi, yapılan yargılama sonucunda sanığın hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullandığını ifade ederek 3 yıl hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasız geçmişini takdiri indirim sebebi olarak kabul edip bu cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.